Amenzi aplicate unor persoane care nu au respectat măsura carantinării la domiciliu

 -  -  21038


Patru persoane din județul Bistrița-Năsăud au fost prinse de polițiști în timp ce încălcau măsura de carantină care fusese instituită în cazul lor de autorități. Toate cele patru persoane s-au ales cu amenzi.

Potrivit Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud, cu amenzi s-au ales trei bărbați și o femeie.

”Un bărbat de 30 de ani din localitatea Viile Tecii, întrucât a părăsit locația unde a fost carantinat, a fost sancționat cu 5.000 de lei. Un tânăr de 21 de ani, din Pinticu, nefiind găsit la locul de carantinare, a fost sancționat cu amendă în valoare de 1.000 de lei. O femeie de 38 de ani din Cușma, nu a respectat interdicțiile privind carantina la domiciliu, ulterior a fost sancționată cu amendă în valoare de 1.000 de lei. Un tânăr de 18 ani din Coasta, fiind identificat pe stradă, a fost sancționat cu amendă în valoare de 1000 de lei, pentru părăsirea locului de carantinare”, informează IPJ Bistrița-Năsăud.

Totodată, cu privire la aceste cazuri, a fost informat Centru Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Bistrița-Năsăud pentru a dispune și alte măsuri complementare conform competenței.

În plus, în urma controalelor desfășurate în ultimele 24 de ore, polițiștii au aplicat și ale peste 80 de sancțiuni unor persoane care nu au respectat măsurile impuse în contextul pandemiei de coronavirus.

”Din totalul acestora, 64 de sancțiuni, în valoarea de 9.750 de lei au fost aplicate pentru nepurtarea măștii sanitare de protecție și alte 13 sancțiuni, în valoare de 1.500 lei pentru nerespectarea interdicției privind deplasarea/libera circulație în intervalul orar 23:00-05:00”, mai arată IPJ Bistrița-Năsăud.

La acțiunile de control efectuate în ultimele 24 de ore au participat peste 170 de forțe de ordine.

2 notes
163 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *