Amenzi de 10.000 de lei pentru montarea fără autorizaţii a unor bannere electorale, la Prundu Bârgăului

 -  -  11079Două amenzi în valoare totală de 10.000 de lei, pentru montarea fără autorizaţii a unor bannere electorale, au fost aplicate în comuna Prundu Bârgăului, a anunțat primarul Doru Crișan. Acesta susține că sancțiunile au fost date pentru că bannerele ar fi fost amplasate pe stâlpii de electricitate, peste DN 17, fără autorizațiile impuse de legislația în vigoare, respectiv autorizație de la Electrica și de la drumurile naționale.

”Legea nr. 185/2013 privind amplasarea și autorizarea mijloacelor de publicitate prevede clar că sunt necesare avize de la cele două instituții. Noi, prin certificatul de urbanism pe care l-am emis, am solicitat cele două avize – de la Electrica și drumuri naționale. Cei care au montat bannerele nu ne-au prezentat cele două avize. Eu nu îmi asum ca aceste bannere să fie amplasate fără autorizații, pentru că tot domeniul public aparține primarului. Primarul răspunde de tot ce se întâmplă. Și vă dau un exemplu: în anul 2019, un banner a căzut și fierul din capătul bannerului a trecut prin geamul din spate al unei mașini. Dacă acolo era un om, cu singuranță putea fi rănit, iar primarul era cercetat penal. Repet, domeniul public este strict al primarului și bannerele nu pot fi amplasate atât timp cât nu există autorizațiile necesare de la instituțiile abilitate pentru ele. Siguranța participanților la trafic și a cetățenilor din comuna noastră este pe primul loc, motiv pentru care eu nu îmi asum montarea unor astfel de bannere fără respectarea legislației în vigoare”, a declarat primarul Doru Crișan.

Deși reprezentanții unor partide politice au solicitat Primăriei Prundu Bârgăului certificate de urbanism pentru amplasarea de bannere, autoritatea locală a condiționat motarea acestor bannere de prezentarea cele două autorizații de la Electrica și drumuri naționale. Cu toate acestea, au existat situații în care două partide politice au instalat bannerele deși nu dețineau cele două autorizații, fiind vorba despre USR și PNL, potrivit primarului Doru Crișan. Ulterior, după ce li s-a atras atenția, una dintre formațiunile politice a demontat bannerele (USR), în cel de-al doilea caz fiind luate măsuri legale (PNL).

Reprezentanții celui de-al doilea partid politic nu au ținut cont de solicitările autorităților locale din comuna noastră și au montat mai multe bannere fără a respecta legislația în vigoare. Din acest motiv au fost aplicate două amenzi pentru nerespectare legislației. Una dintre amenzi a fost aplicată reprezentantului formațiunii politice care a solicitat certificatul de urbanism, iar cea de-a doua a fost aplicată firmei care a instalat bannerele respective fără autorizație”, a adăugat Doru Crișan.

Fiecare dintre amenzi a avut cuantum de 5.000 de lei, astfel că valoarea totală a celor două sancțiuni s-a ridicat la suma de 10.000 de lei.

Legea trebuie respectată indiferent despre cine vorbim și le solicit tuturor să înțeleagă acest lucru. În comuna Prundu Bârgăului astfel de bannere nu se pot instala decât cu autorizații”, a încheiat primarul Doru Crișan.

❗️Primăria comunei Prundu Bârgăului informează reprezentanții partidelor politice că bannerele de pe stâlpi, peste DN…

Publicată de Primăria Prundu Bârgăului pe Joi, 20 august 2020
1 notes
204 views
bookmark icon

One thought on “Amenzi de 10.000 de lei pentru montarea fără autorizaţii a unor bannere electorale, la Prundu Bârgăului

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *