FOTO: Amenzi de 40.000 de lei, aplicate de Protecția Consumatorilor la un fast-food din Telciu

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Bistrița-Năsăud a desfășurat o acțiune de control la un fast-food din localitatea Telciu, în urma acesteia fiind aplicate sancțiuni de 40.000 de lei. 

”Verificările au fost efectuate la operatorul economic Arkada Eskal SRL – Fast Food din localitatea Telciu. Ținând cont de neregulile constatate, comisarii CJPC Bistrița-Năsăud au aplicat diverse sancțiuni: două amenzi contravenționale în cuantum de 40.000 lei, două avertismente, retragerea din circuitul consumului uman a produselor alimentare neconforme, oprirea temporară a prestării serviciilor de alimentație publică până la remedierea deficiențelor constatate”, se arată într-un comunicat de presă al CJPC Bistrița-Năsăud.

Instituția mai precizează că abaterile identificate au fost:

– folosirea unor materii prime și produse utilizate la pregătirea preparatelor culinare cu data limită de consum depășită;

– folosirea la preparare a unor produse alimentare cu modificări organoleptice;

– utilizarea unui cuptor neigienizat, cu urme de arsuri, cu depuneri grosiere de murdărie pe marginile agregatului;

– neigienizarea corespunzătoare a mesei de lucru, în condițiile în care la ora controlului nu se pregătea mâncare;

– utilizarea unui aparat pentru pregătirea cafelei neigienizat, cu urme intense de murdărie;

– existența unor coșuri pentru resturi menajere fără pedală și capac;

– depozitarea incorectă a produselor alimentare, cum ar fi materii prime depozitate lângă hârtie igienică, și depozitare direct pe paviment;

– utilizarea unui cântar neverificat metrologic;

– neafișarea în lista meniu a gramajelor ingredientelor fiecărui preparat, precum și a ingredientelor cu efect alergen și a mențiunii “produs din produs decongelat”, acolo unde este cazul.

Comisarii CJPC Bistrița-Năsăud avertizează că vor continua acțiunile de verificare a respectării drepturilor consumatorilor și vor lua măsuri acolo unde vor constatate deficiențe.

FOTO: CJPC Bistrița-Năsăud