Amenzi de 45.000 de lei date de Protecția Consumatorilor companiei Lidl, inclusiv pentru neigienizarea coșurilor de cumpărături

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Bistrița-Năsăud a aplicat amenzi de 45.000 de lei companiei Lidl, ca urmare a unor nereguli depistate la magazinul situat pe strada Andrei Mureșanu, printre care și neigienizarea coșurilor de cumpărături.

Potrivit unui comunicat al instituției, ca urmare a unei reclamații, comisarii Protecției Consumatorilor au desfășurat o acțiune de control privind respectarea prevederilor legale în domeniu, la punctul de lucru din strada Andrei Mureșanu din Bistrița al operatorului economic Lidl Discount SRL.

În urma verificărilor, comisarii CJPC Bistrița-Năsăud au identificat, pe lângă alte abateri, și ”deficiențe la cele 60 de coșuri de mână, respectiv: neigienizarea corespunzătoare a acestora, prezența unor urme de resturi alimentare, murdărie, scurgeri de lichide, resturi de ambalaje/hârtii sau frunze de la produse și strat gros de praf depus pe marginile coșurilor, folosirea unor coșuri rupte cu părți dislocate, care îngreunează utilizarea acestora”, se arată în comunicatul instituției.

Ținând cont de neregulile constatate, echipa de control a aplicat patru amenzi contravenționale în cuantum de 45.000 lei.

Totodată, au fost dispuse măsurile complementare de oprire definitivă a comercializării produselor neconforme și oprire temporară a utilizării coșurilor de mână, până la remedierea deficiențelor constatate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *