Amenzi de aproximativ 60.000 de lei în weekend, pentru nerespectarea măsurilor de combatere a COVID-19

 -  -  961Polițiștii și jandarmii din Bistrița-Năsăud au continuat acțiunile de control pentru prevenirea răspândirii infectării cu noul coronavirus și în ultimele 24 de ore. Au fost aplicate peste 100 de sancțiuni, valoarea acestora fiind de circa 60.000 de lei.

La acțiuni au participat 66 de polițiști din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud, precum și polițiști locali, jandarmi, reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și ai Protecției Consumatorilor.

Astfel, au fost verificate 122 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate, majoritatea fiind restaurante și terase și au fost legitimate peste 900 de persoane. De asemenea, au fost oprite în trafic, pentru control, 129 de autovehicule, dintre care 54 de mijloace de transport în comun. În urma neregulilor constatate ieri, au fost aplicate 99 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 47.000 de lei, dintre care 18 pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020 (3 dintre acestea, în valoare de 4000 de lei au fost aplicate operatorilor economici și restul de 15, în valoare de 2500 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală). Totodată, au fost aplicate 3 sancțiuni în valoare de 10.000 de lei pentru nereguli de natură economică, restul fiind pentru abateri de altă natură și la regimul rutier”, precizează IPJ Bistrița-Năsăud.

Totodată, jandarmii au aplicat 23 de sancțiuni, dintre care 8 cu amenză în valoare totală de 3.300 lei și 15 avertismente scrise, toate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, fiind verificate un număr de 68 de locații.

Forțele de ordine din Bistrița-Năsăud vor organiza astfel de acțiuni și în perioada următoare.

0 notes
86 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *