Eveniment

Amenzi de peste 160.000 de lei și aproape 70 de permise reținute, în weekend, după controale efectuate de polițiști pe drumurile din județ

 -  - 


În perioada 11-13 noiembrie, polițiștii din Bistrița-Năsăud au continuat acțiunile de control în trafic, scopul activităților derulate de oamenii legii fiind depistarea șoferilor care, prin nerespectarea regulilor și normelor de circulație, pot pune în pericol siguranța celorlalți participanți la trafic.

Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud precizează că o atenție deosebită a fost acordată depistării șoferilor care conduc sub influența alcoolului sau a unor substanțe psihoactive, precum și a celor care nu respectă limita legală de viteză.

În cadrul acțiunilor punctuale desfășurate, au fost efectuate verificări în trafic, fiind oprite pentru control peste 440 de autovehicule și legitimate 580 de persoane. Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 357 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de peste 160.000 de lei, iar ca măsură complementară a fost dispusă reținerea a aproape 70 de permise de conducere”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Bistrița-Năsăud.

De asemenea, acțiunile de control au continuat și la începutul acestei săptămâni, când polițiștii au intensificat verificarea legalității transportului rutier de persoane.

Oamenii legii au verificat dacă cei care efectuează curse regulate sau ocazionale de transport public au autorizații și dacă dețin documente necesare acestor tipuri de activități.

De asemenea, polițiștii au mai verificat dacă este respectată capacitatea maximă de încărcare a autovehiculelor de transport persoane și au testat cu aparatul etiolotest șoferii mijloacelor de transport în comun.

52 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.