Amenzi de peste 17.000 de lei pentru nereguli în trafic, în weekend; șapte șoferi au rămas pietoni

La finalul săptămânii trecute, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud au organizat noi acţiuni pentru creşterea siguranţei celor care circulă pe drumurile publice.

”Scopul principal al acestor acțiuni este de a îi determina pe participanții la trafic să nu se abată de la respectarea regulilor rutiere și să conștientizeze pericolul la care se expun prin încălcarea normele de circulație pe drumurile publice. O atenție deosebită este acordată depistării celor care conduc sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive”, arată IPJ Bistrița-Năsăud.

În acest sens, în cadrul acțiunilor punctuale desfășurate la finalul săptămânii trecute, au fost efectuate verificări în trafic, fiind oprite pentru control 140 de autovehicule și legitimate 250 de persoane.

Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 55 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 17.400 de lei, iar ca măsură complementară a fost dispusă reținerea a 7 permise de conducere.

Totodată, pentru prevenirea și combaterea consumului de droguri, în trafic au fost efectuate zeci testări cu aparatele drugtest și au fost efectuate verificări în incinta unor localuri publice.

Astfel, la data de 24 iulie, în jurul orelor 02.00, polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Beclean au depistat, la intrarea într-un local public din comuna Chiuza, un bărbat de 32 de ani, din Chiochiș. În urma controlului efectuat, asupra acestuia au descoperit un plic care conținea o substanță susceptibilă a avea efect psihoactiv. Totodată, în urma controlului autoturismului pe care-l deținea, au mai fost descoperite alte 2 plicuri care conțineau reziduuri vegetale, susceptibile a avea efect psihotrop. Substanțele descoperite au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală, dosarul fiind înaintat structurii competente.

În plus, au fost efectuate testări și cu aparatele etilotest, mai mulți șoferi fiind depistați conducând mașini deși se aflau sub influența băuturilor alcoolice.

Spre exemplu, un bărbat de 39 de ani, din Sângeorzu Nou, a fost depistat în timp ce se afla la volanul unui autoturism deși consumase alcool. ”Autoturismul pe care-l conducea a fost oprit pentru control, pe Drumul Județean 172G,  între localitățile Monariu și Sărata, iar în urma testării cu aparatul etilotest, rezultatul indicat a fost 0,50 mg/ l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la spital pentru a-i fi prelevate mostre biologice în vederea determinării alcoolemie. În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările continuă de către polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița, sub aspectul săvârşirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, arată IPJ Bistrița-Năsăud.

De asemenea, în seara de 22 iulie, în cadrul verificărilor efectuate în trafic, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud au depistat un conducător auto care se afla sub influența alcoolului. ”Bărbatul, în vârstă de 42 de ani, cetățean ucrainean, conducea un autoturism pe Drumul Național 17C, prin Dumitra. Rezultatul în urma testării cu aparatul etilotest a fost 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat și a fost condus la spital pentru a-i fi prelevate mostre biologice, în vederea determinării alcoolemie. Cercetările continuă de către polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul  sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, se mai arată într-un comunicat de presă al IPJ Bistrița-Năsăud.

În noaptea de 23/24 iulie, pe Drumul Județean 173B, în Tărpiu, a fost depistat un bărbat de 47 de ani, din localitate, aflat la volanul unui autoturism, deși consumase alcool. Rezultatul în urma testării cu aparatul etilotest a acestuia a fost 0,89 mg/l alcool în aerul expirat și a fost condus la spital pentru recoltarea de mostre biologice, în vederea determinării alcoolemiei. Cercetările sunt continuate de către polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Năsăud, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Și un bărbat de 30 de ani din Apatiu a fost depistat în timp de conducea sub influența alcoolului. Acesta conducea un autoturism pe Drumul Județean 172A, între localitățile Apatiu și Chiochiș. Rezultatul în urma testării cu aparatul etilotest a fost 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat și a fost condus la spital, pentru a-i fi prelevate mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei. Cercetările sunt continuate  de Poliția orașului Beclean, în cauză fiind întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Un alt tânăr din Rebra a fost prins în timp ce conducea fără permis pe Drumul Județean 172B, în Rebra. Cercetările în acest caz sunt continuate de către polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție rurală Năsăud, sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Un tânăr de 24 de ani, din Șieu, a fost prins în timp ce conducea un ATV neînmatriculat pe raza localității Șieu, pe Drumul Județean 154. Fiind testat cu aparatul alcooltest, a rezultat o valoare de 0,09mg/l alcool pur în aerul expirat. Cercetările sunt continuate de către polițiști, în cadrul unui dosar penal, urmând documentarea întregii activități infracționale.

Totodată, la data de 24 iulie, polițiștii din cadrul Poliției orașului Beclean au efectuat activități de supraveghere și control a traficului rutier pe Drumul Național 17. Pe raza localității Ciceu Mihăiești, polițiștii au oprit pentru control un autoturism, iar la volan a fost identificat un bărbat de 43 de ani, din Dej. În urma testării cu aparatul etilotest a bărbatului a rezultat faptul că acesta se află sub influența alcoolului, fiind indicată valoarea de 0,65 mg/L alcool pur în aerul expirat. În consecință, bărbatul a fost transportat la spital, în vederea recoltării de mostre biologice pentru stabilirea alcoolemiei. Polițiștii continuă cercetările în cadrul unui dosar penal, cu privire la infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, urmând documentarea faptei.

La aceeași dată, polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Năsăud au depistat, în flagrant delict, și oprit pe o stradă din localitatea Dumitra, un motocross neînmatriculat. A fost identificat conducătorul acestuia, un tânăr de 20 de ani, din Dumitra. În urma verificărilor, polițiștii au stabilit faptul că tânărul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Totodată, în urma testării cu aparatul etilotest a rezultat valoarea de 0,54 mg/L alcool pur în aerul expirat. În consecință, tânărul a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Cercetările sunt continuate de către polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Năsăud cu privire la infracțiunile de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

One comment

  1. La Dumitra unu di ceilalți mulți care circulă cu atv-eurile pe ulițele satului cu viteză mare și fără permise