Amenzi de peste 20.000 de lei, aplicate de polițiști și jandarmi în weekend

 -  -  1000


La finalul săptămânii trecute, polițiștii și jandarmii din Bistrița-Năsăud au desfășurat acțiuni pentru verificarea respectării normelor legale impuse în contextul pandemiei de coronavirus.

Astfel, potrivit Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, oamenii legii au verificat modul în care persoanele plasate în carantină sau izolare au respectat măsurile dispuse prin decizii ale Direcției de Sănătate Publică. În acest sens, în cadrul acțiunilor punctuale au fost verificate 439 de persoane față de care a fost dispusă măsura izolării și 656 de persoane plasate în carantină la domiciliu.

De asemenea, au mai fost legitimate 405 persoane, au fost oprite pentru verificări 121 de autovehicule și au fost efectuate controale și activități de informare la 144 de societăți comerciale.

Pentru neregulile constatate în cadrul acțiunilor punctuale desfășurate, au fost aplicate 78 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 19.000 de lei. Din totalul acestora, 35 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea Legii 55/2020, în cuantum de 6700 de lei, celelalte fiind pentru abateri la regimul rutier sau privind încălcarea unor norme de conviețuire socială.

La activitățile desfășurate au participat, alături de polițiști și jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Bistrița-Năsăud și polițiști locali, fiind folosite dispozitive pentru verificarea certificatelor electronice.

Inspectoratul de Jandarmi Județean Bistrița-Năsăud precizează că, în weekend, jandarmii au aplicat un număr total de 17 sancțiuni: 4 amenzi în valoare de 2.300 lei și 13 avertismente scrise. Sancțiunile au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, pentru părăsirea carantinei, cerșetorie, tulburarea ordinii publice, adresarea de cuvinte și expresii jignitoare, respectiv provocarea unor scandaluri.

Autoritățile recomandă tuturor cetățenilor să respecte prevederile legale și reamintesc că, începând din 8 ianuarie 2022, masca de protecție trebuie purtată în toate spațiile publice închise și deschise. Acest lucru înseamnă că masca trebuie purtată și pe stradă!

Singurele măști acceptate sunt cele chirugicale și cele FFP 2.

 Persoane exceptate de la portul măștii:

•         Copiii cu vârste sub 5 ani;

•         Persoanele care sunt singure în birou;

•         Prezentatorii tv și invitații acestora, cu condiția păstrării distanței de 3 metri între persoane;

•         Reprezentanții cultelor religioase, în timpul slujbelor, cu condiția respectării distanței de 3 metri între persoane;

•         Vorbitorii aflați în spații închise sau deschise, cu condiția păstrarii distanței de 3 metri față de alte persoane;

•         Persoanele care desfășoară activități fizice intense sau în condiții de muncă solicitante, ori activități sportive;

•         Persoanele cu dizabilități cognitive;

•         Pot fi scutite de portul măștii, la locul de muncă, persoanele care suferă de boli ce afectează capacitatea de oxigenare, dar numai după evaluarea medicului de medicina muncii.

1398640cookie-checkAmenzi de peste 20.000 de lei, aplicate de polițiști și jandarmi în weekend
0 notes
125 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.