Amenzi de peste 20.000 lei pentru nerespectarea măsurilor privind limitarea răspândirii coronavirusului

 -  -  1852


Peste 100 de polițiști și jandarmi au acționat în ultimele 24 de ore pe raza județului Bistrița-Năsăud, pentru a verifica modul în care sunt respectate măsurile cu privire la prevenirea și limitarea răspândirii infectării cu noul virusul. Au fost aplicate mai bine de 70 de amenzi, valoarea acestora depășind 20.000 de lei.

Astfel, în ultimele 24 de ore, un efectiv de 79 de jandarmi au executat mai multe acțiuni punctuale de verificare a respectării măsurilor stabilite în perioada stării de alertă: gări/autogări, parcuri, spații în care s-au desfășurat activități culturale, terase și mijloace de transport în comun.

Au fost verificate 80 de locații, fiind aplicate 21 de sancțiuni, în valoare de 2.900 lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

De asemenea, zilnic jandarmii montani din Rodna, Piatra Fântânele și Colibița patrulează pe traseele frecventate de turiști, cu scopul asigurării intervenției rapide în cazul unor probleme întâmpinate în spațiul montan din aria de competență. Totodată, și la Băile Figa sunt organizate acțiuni punctuale de verificare a respectării măsurilor de distanțare socială și de protecție individuală.

Și polițiștii au acționat în ultimele 24 de ore pe raza județului, efectuând controale cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid 19.

La acțiunile punctuale desfăşurate au participat 52 de polițiști, polițiști locali și reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Bistrița-Năsăud.

Astfel, au fost verificate 164 de societăți comerciale și au fost legitimate aproape 180 de persoane, iar ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 55 de sancțiuni contravenţionale, în valoare de aproape 18.000 de lei. Din totalul acestora, 6 au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor instituite pe perioada stării de alertă, 5 pentru nerespectarea legislației specifice de către agenții economici și pentru protejarea populației împotriva actelor comerciale ilicite, 9 sancțiuni aplicate pentru încălcarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, celelate fiind pentru nerespectarea legislației rutiere.

Autoritățile atrag atenția că respectarea tuturor măsurilor emise în contextul epidemiologic actual este foarte importantă pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus şi pentru asigurarea desfăşurării activităţilor în condiţii de siguranţă sanitară și, ca urmare, astfel de acțiuni vor fi organizate și în perioada următoare.

Cetățenilor li se recomandă să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur. Totodată, autoritățile reamintesc operatorilor economici faptul că nerespectarea măsurilor de prevenire a răspândirii virusului Covid-19 se poate sancționa inclusiv cu limitarea sau suspendarea pe durată determinată a activității.

0 notes
977 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *