Amenzi de peste 30.000 de lei, aplicate de polițiști la început de an. Mai mulți șoferi s-au ales și cu dosare penale

 -  - 


Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud s-au aflat la datorie și la trecerea dintre ani și au acționat pentru creşterea siguranţei celor care circulă pe drumurile publice.

Astfel, în perioada minivacanței 31 decembrie 2022 – 2 ianuarie 2023, oamenii legii au desfășurat acțiuni pentru asigurarea fluenței traficului rutier, dar și cu scopul depistării șoferilor care, prin nerespectarea regulilor și normelor de circulație, pot pune în pericol siguranța celorlalți.

O atenție deosebită a fost acordată depistării celor care conduc sub influența alcoolului sau a unor substanțe psihoactive și a șoferilor care nu respectă limita legală de viteză.

În cadrul acțiunilor punctuale desfășurate, au fost efectuate verificări în trafic, fiind oprite pentru control peste 150 de autovehicule și legitimate peste 170 de persoane. Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 85 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de peste 30.000 de lei, iar ca măsură complementară a fost dispusă reținerea a 23 de permise de conducere și a unui număr de 5 certificate de înmatriculare.

Pentru depistarea șoferilor care conduc sub influența alcoolului sau altor substanțe interzise, polițiștii au efectuat aproape 140 de testări cu aparatul etilotest și drugtest. 

Polițiștii au identificat în flagrant delict mai mulți șoferi care se aflau sub influența alcoolului sau conduceau fără permis.

Spre exemplu, la data de 31 decembrie 2022, în jurul orei 00:30, un bărbat de 51 de ani, din Feleac, a fost oprit pentru control în timp ce conducea un autoturism pe Drumul Județean 172G, între localitățile Nușeni și Feleac. Testarea cu aparatul etilotest a indicat o valoare de 1,16 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind ulterior condus la spital unde i-au fost recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Polițiștii din cadrul Compartimentului Rutier Beclean au întocmit dosar penal cu privire la infracţiunea de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și continuă cercetările în acest caz.  

La aceeași dată, în jurul orei 23.00, polițiștii din cadrul Poliției orașului Sângeorz-Băi au fost sesizați despre producerea unui accident rutier soldat cu pagube materiale între Sângeorz-Băi și Maieru. Din primele date, un autoturism condus de un bărbat de 69 de ani, din Sângeorz-Băi, a intrat în coliziune cu un alt autoturism ce se deplasa din sens opus. Testarea cu aparatul etilotest a celor doi șoferi a indicat faptul că cel de 69 de ani se află sub influența alcoolului, rezultatul fiind de 0,97 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la spital unde i-au fost recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii din cadrul Poliției Oraș Sângeorz-Băi în cadrul unui dosar penal cu privire la infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substanțe.

De asemenea, la data de 1 ianuarie, în jurul orelor 18:50, pe Drumul Județean 172, prin Sânmihaiu de Câmpie, polițiștii au oprit pentru control un autoturism condus de un tânăr de 23 de ani, din Hunedoara. La solicitarea polițiștilor, acesta nu a putut prezenta documentele, declarând faptul că nu le are asupra sa. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că șoferul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Cercetările sunt continuă de către polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Lechința, în cadrul unui dosar penal cu privire la infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.

La aceeași dată, polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sângeorz-Băi au fost solicitați să intervină la un accident rutier produs pe Drumul Național 17D, în Sângeorz-Băi. Din primele verificări a rezultat faptul că un autoturism condus de un bărbat de 41 de ani, din localitate a intrat în coliziune cu un alt autoturism condus de o femeie de 22 de ani, din Maieru, rezultând pagube materiale. Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de negativ în cazul femeii și de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul bărbatului. Șoferula fost condus ulterior la spital pentru a-i fi recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Cercetările sunt continuă de către polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sângeorz-Băi, în cadrul unui dosar penal cu privire la infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe.

Totodată, la data de 2 ianuarie, în jurul orei 01:00, polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Bistrița au oprit pentru control, un autoturism condus de un bărbat de 41 de ani, din Bistrița. În urma verificărilor, polițiștii au constatat că șoferul are dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice anulat. La testarea cu aparatul etilotest și drugtest rezultatele au fost negative. Cercetările sunt continuate de polițiștii Biroul Rutier, cu privire la infracțiunea de conducerea unui autovehicul fără permis de conducere.

La aceeași dată, în jurul orei 02:00, polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Bistrița au intervenit la un accident rutier produs pe pasarela ce leagă Calea Dejului de strada Libertății. La locul evenimentului a fost găsit un autoturism condus de un tânăr de 24 de ani, cetățean străin cu domiciliul în Târgu Mureș. Din primele date, autoturismul condus de acesta a intrat într-o bordură de beton aflată pe partea dreaptă a sensului său de mers. Testarea cu aparatul etilotest a șoferului a indicat faptul că acesta se afla sub influența alcoolului, rezultând o valoare de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i ulterior recoltate și probe biologice la spital. De asemenea, tânărul nu a fost identificat în bazele de date ca fiind posesor al unui permis de conducere. Cercetările sunt continuate de către polițiștii Biroul Rutier, fiind întocmit un dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice și conducerea unui autovehicul fără permis de conducere.     

Tot în minivacanța de Anul Nou, polițiștii au emis și două ordine de protecție provizorii 

La data de 30 decembrie 2022, polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Beclean au fost sesizați de către o femeie de 44 de ani, din Feleac, cu privire la faptul că ar fi fost agresată fizic și amenințată de fiul său, un tânăr de 21 de ani. Din primele verificări polițiștii au constatat faptul că în timp ce femeia de 44 de ani, se afla la domiciliu, pe fondul unor neînțelegeri, fiul acesteia, un tânăr de 21 de ani, ar fi agresat-o fizic iar ulterior ar fi amenințat-o, provocându-i astfel o stare de temere. În consecință, polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu împotriva tânărului, fiind totodată întocmit un dosar de cercetare penală cu privire la infracțiunea de violență în familie și amenințare.

La data de 1 ianuarie 2023, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului au fost solicitați să intervină la un scandal în familie în Prundu Bârgăului. Din primele date, un bărbat de 51 de ani, pe fondul unui conflict spontan și al consumului de alcool, și-ar fi agresat fizic soția de 43 de ani cât și părinții de 72 și 67 de ani.

În urma intervenției polițiștilor a fost emis un ordin de protecție provizoriu împotriva bărbatului de 51 de ani, fiind totodată întocmit un dosar penal cu privire la infracțiunile de violență în familie și lovirea sau alte violențe.

Vizualizări 60 

bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.