Amenzi de peste 40.000 de lei, aplicate de polițiști unor societăți comerciale din Bistrița-Năsăud

 -  - 


Aproape 120 de societăți comerciale care operează cu valori au fost verificate de către polițiștii de la Compartimentul Sisteme de Securitate din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud. Pentru neregulile constatate, oamenii legii au aplicat sancțiuni de peste 40.000 de lei. 

Acțiunile polițiștilor au vizat verificarea modului în care se respectă prevederile legale privind paza obiectivelor şi sistemele de pază.

Astfel, în perioada 5 – 30 decembrie 2022, polițiștii au controlat 117 unități comerciale, precum stații de carburanți, supermarketuri și centre comerciale. O atenție deosebită a fost acordată și societăţilor comerciale care colectează şi transportă valori monetare.

”În urma controalelor efectuate, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 70 sancțiuni contravenționale, toate conform Legii 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor, respectiv H.G. 301/2012, în valoare totală de 43.000 de lei. Sancțiunile au fost aplicate pentru nerespectarea structurii minime de securitate, nepunerea în aplicare a măsurilor stabilite prin analiza de risc la securitate fizică și nerespectarea măsurilor stabilite prin procesele-verbale de control anterioare. Totodată, în cadrul acțiunii a fost constată o infracțiune prevăzută de Legea 333/2003, respectiv ”desfășurarea în scop comercial de activități de pază sau protecție, de proiectare, producere, instalare și întreținere a sistemelor de alarmă împotriva efracției sau a componentelor acestora fără atestat sau fără licență de funcționare prevăzută de lege”, fiind vizat un agent economic din comuna Telciu”, precizează IPJ Bistrița-Năsăud.

Vizualizări 96 

bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.