Amenzi de peste 90.000 de lei, aplicate de polițiști în weekend. Zeci de șoferi au rămas pietoni

La finele săptămânii trecute, polițiștii din Bistrița-Năsăud au continuat acțiunile de control pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică și preîntâmpinarea unor evenimente nedorite, verificări fiind efectuate la nivelul întregului județ.

La evenimente cu public numeros desfășurate în Teaca, Prundu Bârgăului și Beclean, polițiștii de la structurile de ordine publică, rutieră și secțiile de poliție rurală au acționat pentru prevenirea faptelor antisociale și pentru prevenirea accidentelor de circulație, nefiind înregistrate evenimente negative.

Totodată, polițiștii au acționat, pe raza întregului județ, pentru depistarea conducătorilor auto aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive. Astfel, au fost efectuate aproape 200 de testări cu aparatul etilotest și drugtest, iar pentru neregulile rutiere și la regimul ordinii și liniștii publice, au fost aplicate aproape 240 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de aproximativ 92.300 de lei. Totodată, pentru depășirea limitei legale de viteză, depășire neregulamentară sau alcool (sub valoarea de 0,40 mg/l), au fost reținute 32 de permise de conducere și 9 certificate de înmatriculare, cu privire la lipsă ITP, sau nereguli constatate cu ocazia verificării autoturismelor.

În cadrul acțiunilor desfășurate în acest sfârșit de săptămână, polițiștii au legitimat aproape 600 de persoane și au controlat aproximativ 440 de vehicule.

În urma constatărilor, în flagrant delict, polițiștii s-au sesizat din oficiu și au întocmit dosare penale. Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud oferă și câteva exemple:

  • La data de 2 septembrie, polițiștii Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe Drumul Județean 172D, în Prundu Bârgăului, un autoturism. A fost identificat șoferul, un bărbat de 30 de ani, din Prundu Bârgăului. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest de către polițiști, rezultatul indicat fiind de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior șoferul a fost condus la spital pentru recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Cercetările sunt continuate de către polițiștii Serviciului Rutier în cadrul unui dosar penal cu privire la infracțiunea de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
  • La data de 3 septembrie, în jurul orelor 00:10, polițiștii Serviciului Rutier au oprit în trafic în localitatea Braniștea, pe Drumul Județean 172F, un autoturism. La volan a fost identificat un tânăr de 29 de ani, din Baciu, județul Cluj. Acesta a fost testat de către polițiști cu aparatul DrugTest, rezultatul fiind pozitiv în cazul substanțelor canabis și metamfetamină. Șoferul a fost condus la spital pentru recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii prezentei in organism a substanțelor psihoactive. Cercetările sunt continuate de către polițiștii din cadrul Serviciul Rutier în cadrul unui dosar penal cu privire la infracțiunea de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
  • La data de 3 septembrie, pe Drumul Județean 172 între localitățile Beclean și Figa, polițiștii din cadrul Poliției orașului Beclean au oprit pentru control un autoturism. La volan a fost identificat un tânăr de 22 de ani, din Cluj Napoca. Testarea cu aparatul etilotest a acestuia a indicat faptul că nu se afla sub influența alcoolului. În urma testării cu aparatul DrugTest, rezultatul a fost pozitiv pentru substanța metamfetamină. Ulterior, șoferul a fost condus la spital în vederea prelevării de mostre biologice pentru stabilirea existenței în organism a substanței psihoactive. Polițiștii Compartimentului Rutier Beclean continuă cercetările în cadrul unui dosar penal cu privire la infracțiunea de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
  • La data de 3 septembrie, în jurul orei 22:30, polițiștii din cadrul Poliției orașului Beclean au oprit pentru control un autoturism. La volan a fost identificată o femeie de 35 de ani, din Beclean. În urma testării cu aparatul etilometru a rezultat valoarea de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat. Șoferița a fost condusă la spital unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Și în acest caz, polițiștii au întocmit un dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
  • La data de 2 septembrie, polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Năsăud, în cadrul activităților de supraveghere și control al traficului rutier au oprit un autoturism care se deplasa prin Nimigea de Jos. La volanul autoturismului a fost identificat un bărbat de 58 de ani, din Nimigea de Jos. Întrucât acesta prezenta halenă alcoolică a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul indicat fiind de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat. În consecință, șoferul a fost condus la spital, unde a fost examinat și i-au fost prelevate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În acest caz, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud au întocmit un dosar penal cu privire la infracțiunea de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
  • La data de 3 septembrie, polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Năsăud au oprit pentru control în trafic, un autoturism care se deplasa pe Drumul Național 17D, prin Feldru. La volan a fost identificat un tânăr de 22 de ani, din Feldru. Acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ. De asemenea, conducătorul auto a fost testat cu aparatul marca DrugTest, rezultatul fiind pozitiv pentru substanța metamfetamină. Șoferul a fost condus la spital unde a fost examinat și i-au fost prelevate mostre biologice pentru stabilirea existenței în organism a substanței psihoactive. Polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud continuă cercetările în cadrul unui dosar penal cu privire la infracțiunea de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
  • La data de 3 septembrie, echipajul de politie rutiera din cadrul Politiei orașului Sângeorz Bai, a efectuat semnal regulamentar de oprire unei motociclete de teren care se deplasa pe DN 17D, prin Anieș, care însă și-a continuat deplasarea. La scurt timp, polițiștii rutieri au identificat și depistat conducătorul motocicletei, un tânăr de 20 de ani, din Maieru. Verificările cu privire la acesta au indicat faptul că nu deține permis de conducere corespunzător categoriei, totodată stabilindu-se faptul că motocicleta nu este înmatriculată. Polițiștii din cadrul Poliției orașului Sângeorz Băi, continuă cercetările în cadrul unui dosar penal cu privire la infracțiunile de conducere a unui vehicul fără permis de conducere și conducere a unui vehicul neînmatriculat.

Polițiștii cu atribuții pe linie rutieră și de la prevenirea criminalității au informat conducătorii auto cu privire la modificările legislative potrivit cărora, cei care comit un accident soldat cu pierderi de vieți, în timp ce se află sub influența alcoolului, a drogurilor sau fără a deține permis de conducere, vor fi condamnați la închisoare cu executare.

Check Also

Accident la Nimigea de Jos. Un copil a fost lovit de o mașină

Un accident rutier în care a fost implicat un copil s-a produs vineri în localitatea …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.