Amenzi în valoare de 12.000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor impuse de pandemie, în ultimele 24 de ore

 -  -  1120


La nivelul județului Bistrița-Năsăud, în ultimele 24 de ore, forțele de ordine au continuat acțiunile de verificare a modului în care se respectă măsurile impuse în contextul pandemiei de coronavirus.

Potrivit Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud, la data de 12 ianuarie, un număr de 156 de poliţişti, alături de poliţişti locali, jandarmi, precum şi reprezentanţi ai altor instituții abilitate să efectueze controale, au organizat misiuni pe raza județului.

”Au fost verificate 65 societăţi comerciale, iar reprezentanţii agenţilor economici au fost instruiţi cu privire la respectarea obligaţiilor impuse, precum şi a normelor destinate prevenirii răspândirii noului tip de coronavirus şi în special cu privire la dezinfecţia frecventă a suprafeţelor expuse şi a instituirii unor măsuri pentru evitarea aglomerării de persoane în spaţiile comerciale. Totodată, au fost verificate peste 1.300 de persoane aflate în izolare, carantină sau depistate în cadrul acţiunilor. De asemenea, au fost oprite pentru control 123 autovehicule, iar conducătorilor auto li s-au reamintit principalele restricţii şi obligaţii prevăzute de Legea 55/2020, pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2”, precizează IPJ Bistrița-Năsăud.

Pentru neregulile constatate în ultimele 24 ore, au fost aplicate 71 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 12.000 de lei.

”Din totalul acestora, 20 sancţiuni, în valoare de 3.500 de lei, au fost aplicate persoanelor fizice pentru nerespectarea interdicţiilor privind deplasarea/ libera circulaţie în intervalul orar 23.00-05.00, 46 sancţiuni, în valoare de 2.500 de lei au fost aplicate pentru nepurtarea măştii sanitare de protecţie, 3 sancţiuni cu avertisment aplicate operatorilor economice pentru organizarea de activităţi pentru care au fost instituite interdicţii sau restricţii, cât şi sancţiuni pentru nerespectarea măsurilor privind carantina sau izolarea, în valoare de 6.000 de lei”, mai completează sursa citată.

0 notes
245 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *