Amenzi în valoare de 80.000 de lei, pentru comerț ilegal cu flori de Ziua Femeii

 -  -  1095


Zeci de comercianți de flori și obiecte decorative realizate special pentru a marca Ziua Internațională a Femeii au invadat mai multe zone din Bistrița, în speranța că în câteva zile vor avea încasări bune. Însă mulți dintre aceștia nu dețineau documente legale de proveniență a mărfii, iar polițiștii de la Serviciul Economic au aplicat sancțiuni de peste 80.000 lei, în cadrul unor acțiuni care au vizat comerțul cu flori.

În perioada 7-8 martie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au desfășurat acțiuni în sistem integrat, împreună cu polițiști din cadrul Poliției municipiului Bistrița și din cadrul Polițiilor orășenești Năsăud, Beclean și Sângeorz-Băi. Acțiunile au vizat prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale în domeniul comerțului cu flori” a declarat Crina Sîrb, purătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud.

Astfel, în cele două zile, au fost efectuate controale de specialitate, verificându-se 38 de operatori economici care își desfășoară activitatea în spații de interior și 25 de operatori economici care își desfășoară activitatea temporar, prin intermediul comerțului stradal. În urma activităţilor desfăşurate, au fost aplicate un număr total de 32 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 80.500 lei, toate prevăzute de Legea 12/1990 și a fost confiscată în numerar suma de 720 lei.

0 notes
220 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *