Eveniment

Amenzi în valoare de aproape 59.000 de lei și 18 permise reținute, în minivacanţa din 12 – 15 august

 -  - 


În minivacanţa din perioada 12 – 15 august, polițiștii din Bistrița-Năsăud au aplicat aproape 250 de sancțiuni, în valoare totală de circa 59.000 de lei, și au reținut un număr de 18 permise de conducere, a anunțat Inspectoratul de Poliție Județean.

În perioada 12-15 august, polițiștii bistrițeni au desfășurat activități preventive, acționând cu efective mărite în zonele în care au avut loc evenimente cultural-artistice. Totodată, au fost efectuate verificări în cluburile și discotecile de pe raza județului. Acțiunile au vizat creșterea gradului de siguranță în rândul cetățenilor, precum și prevenirea accidentelor de circulație.

Astfel, în localitățile Șieu și Dobric, unde au fost organizate evenimente publice cu public numeros, polițiștii au acționat pentru fluidizarea traficului rutier și prevenirea furturilor din buzunare. Totodată, polițiștii de la Prevenirea Criminalității au desfășurat acțiuni pentru prevenirea consumului de droguri și conștientizarea consecințelor acestora.

În trafic, pe raza întregului județ, în cadrul acțiunilor punctuale organizate, au fost oprite pentru control aproximativ 350 de autovehicule și legitimate peste 500 de persoane. Totodată, peste 80 dintre conducătorii auto verificați au fost testați și cu aparatele etilotest și drugtest.

Ca urmare a neregulilor constatate de polițiști în trafic, au fost aplicate 245 de sancţiuni contravenționale, majoritatea conform O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice. Cuantumul total al sancțiunilor aplicate este de 58.850 de lei. Totodată, ca măsuri complementare, au fost reținute 18 permise de conducere și au fost retrase 14 certificate de înmatriculare.

În cadrul acțiunilor organizate în acest sfârșit de săptămână, au fost constatate, în fragrant delict, următoarele infracțiuni la regimul rutier:

 • La data de 15 august, polițiștii Serviciului Rutier l-au depistat în trafic pe un bărbat, de 48 de ani, din Avrig, județul Sibiu, în timp ce conducea un autoturism, deși consumase alcool. Bărbatul a fost oprit pe Drumul Județean 172, între Figa și Beclean, iar rezultatul în urma testării cu aparatul etilotest a fost 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i recoltate probe biologice în vederea determinării alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările continuă sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui autoturism sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
 • La aceeași dată, pe drumul comunal Valea Tureacului, în localitatea Tureac, polițiștii Serviciului Rutier au depistat un tânăr de 24 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autovehicul, deși avea suspendat dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice. În cazul lui, rezultatul în urma testării cu aparatul etilotest a fost 0,11 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere și a fost sancționat contravențional.
 • În seara de 15 august, polițiștii Biroului Rutier au oprit pentru verificări un bărbat de 51 de ani, din Bistrița, aflat la volanul unui autovehicul care circula pe strada Gării din Bistrița. Întrucât emana halenă alcoolică, polițiștii l-au testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicat fiind 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată, s-a constatat faptul că autovehiculul condus avea ITP-ul expirat din anul 2019, fiind sancționat contravențional. Și în acest caz a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
 • Tot la data de 15 august, un alt bărbat, în vârstă de 45 de ani, din Târgu-Lăpuș, județul Maramureș, a fost oprit pentru verificări, pe Drumul Județean 172, între Figa și Beclean. Acesta se afla la volanul unui autoturism, iar rezultatul în urma testării cu aparatul etilotest a fost de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat și i-au fost prelevate mostre biologice. Polițiștii din Beclean au deschis dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui autoturism sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
 • În dimineața de 15 august, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului au depistat un bărbat de 39 de ani, aflat sub influența alcoolului, în timp ce conducea un autoturism pe un drum comunal din Valea Poenii, comuna Livezile. Rezultatul indicat de etilotest a fost 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat și a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe.
 • La data de 14 august, în cadrul acțiunilor preventive desfășurate, polițiștii Serviciului Rutier Bistrița-Năsăud au depistat un tânăr de 28 de ani, din Cisnădie, județul Sibiu, în timp ce conducea un autoturism, deși consumase alcool. Autoturismul se deplasa pe Drumul Județean 172, între Figa și Beclean, iar rezultatul indicat în urma testării cu aparatul etilotest a fost 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat. Și în acest caz au fost recoltate probe biologice și a fost întocmit dosar penal pentru conducere cu alcoolemie.
 • La data de 14 august, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița au depistat, în flagrant delict, pe raza localității Teaca, un tânăr de 27 de ani, care conducea o motocicletă neînmatriculată, fără a deține permis de conducere. Cel în cauză a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicat fiind de 0,07 mg/l alcool în aerul expirat. Cercetările în acest caz continuă sub aspectul comiterii infracțiunilor de punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat și conducere fără permis de conducere. 
 • La data de 14 august, pe strada Piața Unirii din Năsăud, a fost identificat în trafic un tânăr, de 26 de ani, din Parva, în timp ce conducea un autoturism, deși avea permisul reținut și se afla sub influența băuturilor alcoolice. Acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate probe pentru determinarea alcoolemiei și pentru a se stabili dacă a consumat substanțe psihoactive. În urma controlului autovehiculului, polițiștii au descoperit un plic ce conține o substanță de culoare albă, susceptibilă a fi psihoactivă și care a fost ridicat în vederea continuării cercetărilor. Cercetările sunt continuate de către poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Năsăud, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
 • La data de 14 august, pe un drum comunal din Suplai, comuna Zagra, a fost identificat în trafic un bărbat de 51 de ani, în timp ce conducea un autoturism, fără a deține permis de conducere valabil pentru vreo categorie de vehicule. Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o concentrație de 0,52 mg/l alcool în aerul expirat și i s-au recoltat probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei. Cercetările sunt continuate de Secția 6 Poliție Rurală Năsăud, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
 • La data de 13 august, un bărbat de 56 de ani, din  Maieru, aflat sub influența alcoolului, a fost oprit pentru verificări, pe Drumul Național 17D, în localitatea de domiciliu. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicat fiind de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat și i-au fost recoltate probe biologice, în vederea determinării alcoolemiei. Cercetările în acest caz sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
 • În seara de 13 august, polițiștii Biroului Rutier Bistrița au oprit pentru control un tânăr de 28 de ani, din Bistrița, care conducea un autoturism pe strada Petru Maior din Bistrița. A fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,06 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată, acesta a fost testat cu aparatul drug test 5000, rezultatul fiind pozitiv în cazul substanței Cannabis, ulterior fiindu-i recoltate probe biologice. Cercetările continuă de către Biroul Rutier, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
 • La data 13 august, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Petru-Rareș au observat, pe raza localității Căianu Mic, pe DJ 171, un autoturism care era intrat în șanțul din partea stângă a părții carosabile, pe direcția de deplasare Căianu Mic spre Spermezeu. La volan, a fost identificat un bărbat de 58 de ani, din Căianu Mare, posesor al unui permis de conducere valabil, emis de către autoritățile din Spania. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,48 mg/l alcool pur în aerul expirat și a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe, urmând a fi dispusă soluția legală prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Beclean.      
 • La data de 13 august, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud au depistat un bărbat de 49 de ani, din Rebrișoara care conducea un autoturism, deși nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Conducătorul auto a fost depistat pe raza localității Gersa, a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind de 0,20 mg/ l alcool pur în aerul expirat. Cercetările sunt continuate de către polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Năsăud, sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
 • La data de 13 august, pe strada Valea Caselor din localitatea Maieru, polițiștii din Sângeorz-Băi au depistat un bărbat de 49 de ani, din localitate care se afla la volanul unui autoturism, deși avea dreptul de a conduce suspendat. A fost testat cu aparatul etilometru, rezultând o valoare de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate  de către polițiștii din cadrul Poliției orașului Sângeorz-Băi, Compartimentul Rutier.

La acțiunile desfășurate au participat și jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi ”Gelu Voievod” Bistrița-Năsăud și Grupării Mobile Târgu-Mureș,  polițiști locali şi reprezentanți ai Registrului Auto Român – Reprezentanţa Bistriţa-Năsăud.

118 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.