Amenzi până la 5.000 de lei dacă pleci de-acasă fără motiv, după ora 22! Lista completă cu amenzile pentru cetățeni, biserici, firme, magazine etc!

 -  -  41


Reprezentanții autorităților naționale au publicat lista cu amenzile ce se aplică în cazul încălcării celor 2 Ordonanțe Militare emise pentru stoparea răspândirii coronavrusului.

Amenzi cuprinse între 100 – 5.000 de lei pentru persoane fizice! Firmele plătesc între 1.000 – 70.000 de lei!

amenzi

  MOTIVELE pentru care ai voie să ieși din casă, după ora 22!

Art. 5: 1) În intervalul orar 22 – 06, circulația persoanelor în afara locuinței, gospodăriei este permisă numai pentru motivele prevăzute la art. 4.

Art. 4: – deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul de desfășurare a activității profesionale și înapoi, deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și  animalelor de companie domestice precum și bunuri necesare activității profesionale.

– depasarea pentru asistență medicală care NU poate fi amânată și nici realizată de la distanță.

– deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice bolnave ori dizabilități, ori deces a unui membru de familie.

– deplasări scurte în apropierea locuinței/gospodăriei, legate de activitatea fizică individualăa oamenilor și nevoile animalelor de companie și domestice.

OBLIGATORIU să deții asupra ta o declarație pe propria răspundere!

Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, legitimația de servicu, adeverință eliberată de angajator sau o declarație pe proprie răspundere.

Măsurile se aplică din 22 martie, ora 22.

Pe timp de zi, autoritățile au emis recomandări, deci pentru depasare NU se aplică amenzi în intervalul 06 – 22!

Vezi Ordonanța militară nr. 1

Vezi Ordonanța militară nr. 2

4 recommended
1 notes
1521 views
bookmark icon

One thought on “Amenzi până la 5.000 de lei dacă pleci de-acasă fără motiv, după ora 22! Lista completă cu amenzile pentru cetățeni, biserici, firme, magazine etc!

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *