Eveniment

Amenzi, permise reținute și un dosar penal, după o acțiune a polițiștilor la Dumitra

 -  - 


La data de 20 iulie, polițiștii și reprezentanții Registrului Auto Român Bistrița-Năsăud au efectuat controale în trafic pe raza comunei Dumitra.

Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, în cadrul acțiunii, polițiștii au legitimat aproximativ 40 de persoane, iar pentru neregulile constatate în trafic au fost aplicate 15 sancțiuni contravenționale, în cuantum de 7.395 lei, conform O.U.G. 195/2002, privind regimul rutier. Ca măsură complementară, pentru neregulile constatate de reprezentanții RAR, au fost retrase 6 certificate de înmatriculare.

De asemenea, tot în cadrul acțiunii a fost depistat și un tânăr care conducea fără permis și sub influența drogurilor.

Un tânăr de 22 de ani, din Bistrița, care a fost oprit de polițiști pentru control, este vizat de comiterea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Tânărul a fost depistat pe Drumul Național 17C, în Dumitra, iar în urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că nu are dreptul de a conduce autovehicule pe drumul public, neavând permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. De asemenea, fiind testat cu aparatul etilotest, rezultatul a fost negativ, însă în urma testării cu aparatul drugtest, rezultatul a fost pozitiv pentru substanța cannabis. I-au fost recoltate probe biologice, iar cercetările continuă în cadrul dosarului penal întocmit”, arată IPJ Bistrița-Năsăud.

Totodată, pentru neregulile constatate în timpul controalelor, polițiștii au dispus reținerea a două permise de conducere, ambele pentru conducere cu alcoolemie, sub limita de infracțiune.

37 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.