Amenzi și bijuterii din aur confiscate, după o acțiune a poliţiştilor și a inspectorilor de la Protecția Consumatorilor

 -  -  1190


Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu reprezentanți ai Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor – Comisariatul Județean Pentru Protecția Consumatorilor Bistrița Năsăud, au organizat o acțiune în vederea prevenirii și combaterii contrabandei și a comerțului ilicit cu metale și pietre prețioase.

Potrivit Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud, acțiunea a vizat și prevenirea infracțiunilor de evaziune fiscală. Totodată, forțele participante au acționat pentru stoparea comerţului ilicit cu diamante şi respectarea strictă a prevederilor legale privind certificarea diamantelor importate pe piața internă, precum şi acela de intrare in legalitate a operatorilor economici ce desfăşoară operațiuni cu metale prețioase.

”Astfel, s-au desfășurat controale la mai multe puncte de lucru ale unei societăți comerciale specializate în comerțul cu metale și pietre prețioase, fiind ulterior aplicate două sancțiuni contravenționale în valoare de 15.000 de lei, ca urmare a încălcării prevederilor OUG 190/2000. A fost totodată dispusă și confiscarea unui număr de 22 de obiecte din aur galben de 14K, cântărind 61,59 grame, însumând o valoare de piață de aproape 15.400 de lei”, se arată într-un comunicat al IPJ Bistrița-Năsăud.

Polițiștii avertizează că vor desfășura și în perioada următoare acțiuni specifice pe raza întregului județ în vederea prevenirii și combaterii activităților ilicite și încălcării legislației, în toate domeniile, în scopul asigurării unui climat optim de ordine, liniște, siguranță și legalitate a mediului de afaceri.

1382620cookie-checkAmenzi și bijuterii din aur confiscate, după o acțiune a poliţiştilor și a inspectorilor de la Protecția Consumatorilor
0 notes
315 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.