Național

Amenzile aplicate pentru necompletarea formularului digital de intrare în România vor fi anulate

 -  - 


Amenzile aplicate pentru necompletarea formularului digital de intrare în România (PLF) vor fi anulate, iar românii care le-au plătit vor putea cere restituirea banilor, potrivit unei legi promulgate de către președintele Klaus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, legea care prevede anularea amenzilor aplicate pentru necompletarea formularului digital de intrare în România (PLF) şi returnarea tuturor sumelor încasate de către stat din plata acestor amenzi.

„Amenzile contravenţionale aplicate în temeiul art.4 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.129/2021 privind implementarea formularului digital de intrare în România, abrogată prin OUG nr.22/2022, neachitate până la data intrării în vigoare a prezentei legi, se anulează şi se scad din evidenţele organelor de executare”, prevede actul normativ.

De asemenea, sumele de bani achitate până acum se restituie la cererea contravenientului, care trebuie depusă la organul fiscal de executare competent în termen de 90 de zile de la data intrării în vigoare a ordinului ministrului în acest sens.

În termen de 15 zile de la data intrării în vigoare a legii, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei stabileşte, prin ordin al ministrului, procedura de restituire, de către organele fiscale locale, a sumelor de bani.

Formularul digital de intrare în România a devenit obligatoriu la data de 20 decembrie 2021. Inițial, amenzile pentru necompletarea PLF au fost cuprinse între 2.000 și 3.000 de lei. În luna februarie a acestui an, Guvernul a introdus excepții la formularul PLF și a redus amenzile, după ce mulți români au contestat aceste sancțiuni.

68 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.