Amplă operațiune pentru destructurarea unor grupări infracționale. DIICOT efectuează sute de percheziţii în toată ţara

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) şi Poliţia Română, cu sprijinul Jandarmeriei, efectuează marţi dimineaţa peste 50 de acţiuni operative în cadrul unei ample operaţiuni de destructurare a unor grupări infracţionale de trafic de droguri, trafic de persoane şi de minori, exploatarea persoanelor vulnerabile, pornografie infantilă şi criminalitate informatică.

Conform DIICOT, în cadrul acestei operaţiuni vor fi puse în executare peste 260 de mandate de percheziţie domiciliară şi 250 de mandate de aducere.

Din totalul acţiunilor operative, un număr de 37 sunt pe linia combaterii traficului de droguri, urmând a fi puse în executare 212 mandate de percheziţie domiciliară şi aproximativ 200 de mandate de aducere.

De asemenea, trei acţiuni operative vizează combaterea traficului de persoane, urmând a fi puse în executare 25 de mandate de percheziţie domiciliară, iar o alta traficul de migranţi, urmând a fi puse în executare 4 mandate de percheziţie domiciliară.

În alte 10 acţiuni operative, pe linia combaterii criminalităţii informatice, sunt puse în executare 20 de mandate de percheziţie domiciliară.

”Acţiunea face parte dintr-o serie de iniţiative similare, desfăşurate la nivelul DIICOT începând cu anul 2018 şi relevă preocuparea structurii specializate de a investiga în mod constant infracţiunile de trafic de droguri, trafic de persoane şi de minori şi orice forme de exploatare a persoanelor vulnerabile, în efortul de a combate în mod eficient aceste fenomene infracţionale”, se arată într-un comunicat de presă al DIICOT.

Sunt vizate şi grupuri infracţionale care au activat pe teritoriul naţional sau cu componentă transfrontalieră, implicate în săvârşirea altor fapte penale aflate în competenţa de investigare a DIICOT.

Percheziţiile efectuate în cursul zilei de astăzi, au scopul obţinerii de probe despre activitatea ilegală a grupurilor de criminalitate organizată şi a altor persoane implicate în activităţi infracţionale asociate criminalităţii organizate, pentru tragerea lor la răspundere penală, precum şi identificarea bunurilor susceptibile de a fi confiscate sau destinate recuperării prejudiciilor. Nu în ultimul rând, acţiunile vizează crearea unui climat optim de siguranţă a cetăţenilor precum şi protecţia victimelor infracţiunilor. În acest sens, menţionăm şi faptul că, în primele 8 luni ale acestui an, au fost întocmite 1.088 de rechizitorii şi au fost încheiate 287 acorduri de recunoaştere a vinovăţiei, fiind trimişi în faţa instanţei 2.629 inculpaţi, dintre care 1.049 în stare de arest preventiv”, se mai arată în comunicatul de presă al DIICOT.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *