Amu’ prea se-ntrece: Ioan Turc spune că PNL are oameni pregătiți să preia conducerea instituțiilor deconcentrate! Asta dacă trece moțiunea! EXCLUS să colaboreze cu ALDE!

 -  -  1711


Președintele PNL Bistrița Năsăud susține că partidul are oamenii pregătiți să intre la Guvernare, dacă premierul Dăncilă va pierde sprijinul Parlamentului. Ioan Turc EXCLUDE din start orice colaborare cu ALDE, la nivel județean.

Reporter: – Dacă trece moțiunea de cenzură, are PNL la nivel județean oameni pregătiți în block start să preia instituțiile?

Ioan Turc: – Fără discuții!

Reporter: – S-au făcut liste în sensul acesta?

Ioan Turc: – NU, nu am făcut asemenea liste, dar cu siguranță avem oameni foarte bine pregătiți pentru funcționarea aparatului..

Reporter: – Veți negocia cu domnul Țintean, de la ALDE sau ați discutat?

Ioan Turc: – Nu înțeleg întrebarea!

Reporter: – dacă pică Guvernul, ar fi vorba de ministere, de deconcentrate…

Ioan Turc: – Nu am făcut niciun fel de discuții cu nimeni! Nu pune carul înaintea boilor!

Reporter: – după care NU excludeți discuții..

Ioan Turc: – Nu exclud ce?

Reporter: – Discuții cu ALDE!

Ioan Turc: – Ba da, exclud!

intervine primarul din Runcu Salvei: – dar există ALDE?

Ioan Turc: – Domnul primar are dreptate… NU exclud ceva , mai ales cu domnul Țintean!

Reporter:– never say never, în politică….

Ioan Turc: – Ba da, de data asta DA!

Dăncilă trebuie să recupereze 4 voturi , ca să-și păstreze fotoliul de premier!

Moţiunea de cenzură, iniţiată de Opoziţie la adresa Guvernului Dăncilă, a fost depusă marţi în Parlament. Intitulată “Ca să reconstruim România, Guvernul Dăncilă trebuie demis de urgenţă!”, moțiunea de cenzură are 237 de semnături de la parlamentari PNL, USR, PMP, PRO România, ALDE, UDMR, minorităţi naţionale, dar şi două de la PSD, conform liderului liberalilor Ludovic Orban. Pentru ca moţiunea de cenzură să fie adoptată de Parlament sunt necesare 233 de voturi.

Ioan Turc și Orban NU se au pe bune, dar se focusează pe moțiune și pe alegerile prezidențiale!

Ioan Turc și-a consolidat poziția în PNL, în urma scorului de la europarlamentare, dar are în continuare o relație delicată cu Ludovic Orban. Motivul: acum 1 an, Ioan Turc a participat la celebrul “puci” eșuat prin care o serie de lideri din organizații au încercat să-l deturneze pe Orban de la conducerea PNL. Ioan Turc a scăpat de sancțiuni și rămâne în continuare președinte al PNL, dar apropiații lui Orban îl au în vizor… și îi monitorizează toate mișcările.

0 notes
836 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *