ANALIZĂ: VEZI o listă cu GREII ce se încălzesc pentru lupta cu Crețu! Care din ei ar fi bun de PRIMAR?

 -  -  31090Cum Ovidiu Crețu pierde constant la capitolul imagine, opoziția jinduiește fotoliul de primar, însă profilul candidatului-ideal e greu de regăsit în oferta existentă.

Cu un an înaintea alegerilor nu prea sunt candidați care l-ar face pe Crețu să tremure. Avantajat de un partid puternic cu structuri bine-organizate, actualul primar pare favorit în cursă.
Candidatul dreptei ar putea pune problem, dacă ținem cont de structurile de partid, dar nominalizarea unui candidat fără șanse reale ar fi un afront la adresa electoratului local, un afront pe care va tebui să și-l asume ambii lideri Dolha și Oltean. Teoretic.

 

dobraDorin Dobra – parlamentarul liberal se încălzește de pe margine încă înainte de a fi uns senator. Dobra NU are realizări în plan administrativ și a intrat în Parlament odată cu valul USL, direct de la catedră. Are până acum câteva gafe ca și parlamentar și o prestanță ștearsă. Gafele lui Dobra sunt legate de proiectul Roșia Montană, când s-a pozat pe muntele de aur și ulterior s-a sucit și a contestat proiectul, apoi schimbul de replici cu Dolha, poziționarea obscură în interiorul partidului, la ambele capete și subminând constant autoritatea președintelui. Greu de crezut că va strânge voturi pentru a-l învinge pe Crețu.

 

 

dolhaStelian Dolha – deputatul liberal și co-președintele noii structuri de dreapta se prefigurează ca un pretendent la scaunul Consiliului Județean, deși NU se exclude varianta intrării în lupta pentru Primăria Bistrița. E tânăr parlamentar, cu un discurs coleric și critică mereu activitatea celor aflați la putere. Orice candidatură la Consiliul Județean sau la Primăria Bistrița i-ar aduce imagine co-președintelui PNL, care apoi ar fi folosită pentru campania la parlamentare.

 

 

 

florian okCristian Florian – a fost personajul cu cea mai mare expunere media din întreg tineret PDL. A fost numit Prefect, iar ulterior a ajuns senator. Are zero șanse într-o luptă complexă, pe un electorat urban. Mai ales că funcțiile de până acum au fost primite cadou și Florian se profilează mai degrabă ca fiind un servant. Se încadrează în mitul primarului tânăr, cu viziuni de dreapta, dar NU punctează la niciunul din capitolele obligatorii: portofoliu, discurs, imagine, proiecte etc.

 

 

 

???????????????????????????????Vasile Moldovan – veșnicul candidat la Primăria Bistrița a început mai nou să caute afirmarea prin lovituri de imagine și luări de poziție în plenul ședințelor și comunicate de presă. Are slabe șanse să iasă primar, dar candidatura e mai degrabă o chestiune ce ține de orgoliul personal. Dacă partidul i-ar cere-o, Moldovan ar face acest gest, visând mălaiul funcției care l-a gestionat două mandate, în loc să fie invers.

 

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAGheorghe Tuță – e cel care critică vehement actuala administrație, da NU pare a fi un jucător de prima linie. Preferă să tragă ponoasele de pe urma campaniilor și s-a poziționat inteligent în trena rezultatelor obținute de partid, fiind totodată informatorul de serviciu al șefului Oltean. Lipsit de carismă și cu un discurs steril, e greu de crezut că Tuță va confirma la mase, chiar dacă partidul l-ar impinge într- o eventual candidatură.

 

 

ungurLucian Ungur – NU a ratat nicio campanie electorală în ultimii ani și a candidat pentru scaunul de primar și apoi de parlamentar. A eșuat lamentabil în politică, fiind sabotat de propria formațiune și a cam dispărut din peisajul media în ultima vreme. NU se exclude candidatura sa, cu scopul de a intra în Consiliul Local, poziție care-I va aduce răzbunare și expunere, deopotrivă.

 

 

 

cherejiFlorin Chereji – a strâns constant susținători pe filiera scandalul Centura de Sud, transformat în “Salvați Pădurii Codrișor”. Îl sabotează pe Crețu din orice poziție și visează frumos la o candidatură. Mizează pe voturile tinerilor, pe care i-a momit cu Basm Festival și alte acțiuni de acest gen. Fără partid e greu de crezut că Florin Chereji va câștiga vreodată în fața lui Crețu.

 

 

 

 

turc ok 1Ioan Turc – ar fi o variantă confortabilă pentru Ioan Oltean, dacă ar dori să NU câștige Primăria Bistrița și să o lase pe mâna PSD-ului, în continuare. Ieșit din prima linie și izolat la Registrul Comerțului, Turc pare că s-a cam săturat de politică și așteaptă re-așezarea pe poziții a susținătorilor săi de la București. În teritoriu e greu de crezut că va mai confirma. Cel puțin pe termen scurt.

 

 

 

sesermanAlin Seserman – visează frumos la o bătălie eroică împotriva lui Crețu. Fără structuri și fără bani, consilierul local ar fi pierdut în jocurile puterii. Lupta internă dintre dinozauri l-ar izola rapid, îndemnându-l la o candidatură sinucigașă, ca independent. A văzut ce a pățit în alegerile locale, când a vrut să fie deputat de Bistrița și a pierdut lamentabil.

 

 

 

rusus - CopyLiviu Rusu – a ieșit din viața publică în 2012, refuzând să mai candideze pentru încă un mandat la Consiliul Județean. A refuzat apoi să candideze de senator pe colegiul Năsăud în tandem cu Ioan Oltean și treptat s-a debarasat de partid. Rusu a anunțat o revenire în viața publică și NU este exclusă o candidatură, probabil ca independent. Un vot masiv anti-Crețu și o campanile inteligentă, dar extrem de scumpă l-ar putea plasa în cursă, dar NU ca și favorit. Scandalul D.N.A este piatra de moară de care trebuie să scape, iar opoziția are muniție grea de folosit pe această temă, dacă Rusu se bagă în cursă.

 

 

???????????????????????????????Alexandru Bria – notarul public pare a fi o variantă de rezervă a PSD-ului, dar lipsită de substanță. Bria a fost pentru o scurtă perioadă șeful partidului pe municipiu, o povară cam grea pentru el. Forțat de împrejurări s-ar băga în cursă, dar șansele sunt minime, cu toate că mecanismele de partid l-ar impinge la maxim.

 

 

 

dani suciuDani Suciu – omul promovat de Radu Moldovan și transformat din ziarist în politician se zbate mereu să puncteze la capitolul imagine. Pare necopt într-ale politicii, deși se rățoiește constant la Ioan Oltean și uită că acum ei sunt la putere. A primit cadou o candidatură pe colegiul Beclean, dar care NU este bătută în cuie peste încă un an, când vor fi noi alegeri. Băiat de oraș, Dani Suciu intră și el în oala tinerilor, fără obligații și numai printr-o nenorocire ar putea fi desemnat să candideze la primărie. Îl menționăm ca un posibil wild-card, dacă Moldovan ar scăpa de Crețu printr-o minune.

 

 

toniucAlexandru Toniuc – crede că are de partea sa pescarii, pensionarii nostalgici și iubitorii de natură, dar numai un fanatic ecologist ar putea să-l viseze vreodată pe scaunul de primar. Momentan are o poziție confortabilă alături de primar, care îl poate costa la capitolul încredere. A stat la căldurică și a criticat doar mușcându-și limba. Va fi un candidat de amorul artei, fără șanse reale.

 

 

 

tinteanIoan Țintean – prefectul care a preferat să se izoleze și să se retragă la pensie în plină glorie. NU mai pare interesat de jocurile politicii, deși e greu de rezistat tentației de a fi primar. Se pune problema structurilor de partid, pe care le-a predat de bunăvoie lui Dolha. Țintean are imagine de finanțist, cu experiență politică, dar ar fi a 5-a roată la căruta unei candidaturi locale.

 

Partidele se pregătesc să comande sondaje de opinie prin care să-și calculeze țintele și daunele. Crețu are o masă activă ce-I stă împotrivă din pricina unor proiecte fantastice: centura de Sud, respectiv Wonderland care îl vor costa foarte multe voturi. Se adaugă comunicarea proastă din ultima vreme și imaginea unui lider rămas fără busolă. Pe de altă parte, proiectele ce vor fi inaugurate în preajma campaniei electorale i-ar mai spăla din păcate și fără un contra-candidat de forță, Crețu are șanse maxime să prindă și al treilea Reich (mandat)…

3 notes
215 views
bookmark icon

3 thoughts on “ANALIZĂ: VEZI o listă cu GREII ce se încălzesc pentru lupta cu Crețu! Care din ei ar fi bun de PRIMAR?

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *