Angajări la Centrul Cultural Municipal: Dorel Cosma caută 10 oameni să-și întregească Ansamblul! Vezi ce salariu are un artist-bugetar, bani care se alocă din bugetul orașului!

 -  -  4435


Centrul Cultural Municipal “George Coșbuc” organizează un concurs pentru dansatori și instrumentiști la Ansamblul Cununa de pe Someș. Până în 2016, artiștii erau finanțați prin diverse proiecte nerambursabile și în cazul spectacolelor li se plătea drumul, cazarea și masa și câteodată erau plătiți simbolic pentru prestația lor.

Prin HCL 183/2016, Ansamblul Cununa de pe Someș a devenit Profesionist, adică membrii beneficiază de salarizare din bugetul loca și ar avea anumite obligații: coregrafii noi, repetiții, contracte-ferme etc. În mod normal, ansamblurile folclorice profesioniste ar trebui să încaseze bani în urma fiecărei reprezentații, să se auto-finanțeze.

În luna septembrie, primarul Bistriței, alături de Dorel Cosma și Ansamblul Centrului Cultural au fost într-un turneu de promovare a României, în Anul Centenarului! Turneul s-a desfășurat în luna septembrie, în toate orașele cu care Bistrița este înfrățită, iar deplasările au fost bugetate, la capitolul “Caravana Marii Uniri – Concert Bistrita-Alba-Iulia si in ORASELE INFRATITE (Wels, Herzogenrath, Wiehl, Besancon, Zielona Gora) – 200.000 de lei.”

10 posturi la Ansamblul Municipal!

Palatul Culturii Bistriţa – Centrul Cultural Municipal „G. Coşbuc” din Bistrița, judeţul Bistriţa-Năsăud organizează concurs pentru ocuparea, pe durată determinată, a funcțiilor contractuale temporar vacante, în cadrul Serviciului de producţie artistică profesionistă, astfel:

solist vocal – 0,5 normă – 4 posturi;
dansator – 1 normă – 2 posturi: să posede cunoştinţe muzicale şi cunoaşterea unui instrument muzical;
dansator – 0,5 normă – 4 posturi.

a) are domiciliul în România;
b) cunoaște limba română, scris și vorbit;
c) are vârsta minimă reglementată de prevederile legale;
d) are capacitate deplină de exercițiu;
e) are o stare de sănătate corespunzătoare postului pentru care candidează, atestată pe baza adeverinței medicale eliberate de medicul de familie sau de unitățile sanitare abilitate;
f) îndeplinește condițiile de studii și, după caz, de vechime sau alte condiții specifice potrivit cerințelor postului scos la concurs;

Condiţiile specifice necesare în vederea participării la concurs şi a ocupării funcției contractuale sunt următoarele, pentru toate posturile:

– minim studii medii (studii superioare şi medii, în domeniul artistic, constituie avantaj);
– nu se solicită vechime în muncă;
– disponibilitate la program flexibil şi prelungit de activitate.

Concursul se va organiza conform calendarului următor:
21 noiembrie 2018, ora 14.00 termenul limită de depunere a dosarelor;
29 noiembrie 2018, ora 10.00: proba practică;
29 noiembrie 2018, ora 12.00: interviul.

Ce salarii se dau artiștilor bugetari!

Salariul BRUT pentru artiști variază între 3.500  de lei (debutanți) și poate ajunge la 6.000 de lei (grad 1).

Coeficienții de salarizare pentru dansatori, coregrafi sunt prevăzuți în Anexa  privind familia ocupațională Cultură. Un artist angajat are salariul minim pe economie, care se înmulțește cu coeficientul aferent funcției: dirijor, solist, vocalist, coregraf.

Astfel, dacă salariul minim este 1.950 de lei x 1.77 = 3.450 lei (debutanți)
1.950 lei x 3.11 (gradul 1) = 6.000 lei .Pe organigrama Centrului Cutural Municipal există 70 de posturi. Ansamblul Centrului Cultural Municipal a fost înființat în 2016, la solicitarea lui Dorel Cosma și cu aprobarea primarului Ovidiu Crețu și prevede un număr de 33 de posturi (dansatori + orchestră).

Centrul Cultural Municipal cheltuie 6.6 milioane de lei pe funcționare . La această sumă se adaugă 3 milioane de lei pentru evenimente. TOTAL: aprox. 10 MILIOANE de lei pe an, adică peste 2 MILIOANE de euro pe an!

Atât Dorel Cosma (68 de ani) cât și primarul Ovidiu Crețu (65 de ani) sunt pensionari și de mai mulț ani cumulează pensia și salariul. 

4 bookmark
0 notes
160 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.