Angajat al Penitenciarului Bistrița, depistat cu COVID-19

 -  -  1411


Un angajat al Penitenciarului Bistrița a fost confirmat pozitiv cu COVID-19, a anunțat Administrația Națională a Penitenciarelor.

”Vă informăm că un angajat al Penitenciarului Bistriţa şi un angajat al Penitenciarului Târgu Jiu au fost confirmaţi pozitiv la testul efectuat pentru SARS CoV-2. Aceştia au exercitat atribuţii de serviciu în sectorul operativ, respectiv administrativ, cu purtarea echipamentului de protecţie. Angajaţii identificaţi contacţi au fost scoşi din serviciu şi vor rămâne la domiciliu. De asemenea, spaţiile de lucru au fost dezinfectate”, se arată într-un comunicat al Administrației Naționale a Penitenciarelor.

Sursa citată mai precizează că în unitățile penitenciare se menţine aplicarea măsurilor de prevenţie, inclusiv a monitorizării medicale a persoanelor custodiate, până la acest moment nefiind identificată simptomatologie specifică.

Administraţiile locurilor de deţinere implementează, în continuare, recomandările Direcţiilor de Sănătate Publică.

La nivelul Penitenciarului Bistrița, acesta este primul caz de COVID-19 confirmat în rândul angajaților.

De la debutul pandemiei de coronavirus și până în prezent, un număr de 780 de persoane din județul Bistrița-Năsăud au fost infectate cu noul coronavirus. Dintre acestea, 557 au fost declarate vindecate, în vreme ce 64 au decedat.

0 notes
536 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *