Angajații “de pe cultură” (Muzeu, Centrul Județean și Biblioteca Județeană) intră în șomaj tehnic! Vor sta acasă și vor primi sume cuprinse între 1.700 – 4.000 de lei/lună!

 -  -  31347


Consiliul Județean bagă-n șomaj angajații de pe cultură. Angajații de la Centrul Județean pentru Cultură, Muzeul Județean și Biblioteca Județeană vor primi 75% din salariul brut.

Suntem eligibili cu instituțiile de cultură pentru a aplica la șomajul tehnic. În urma discuților de dimineață, făcute cu colegii noștri care manageriază aceste instituții. Va rămâne personalul de pază și cel care asigură continuitatea, conform legii! Restul colegilor noștri, pe această durată când avem stare de urgență  și NU sunt activități culturale, vor rămâne în șomaj tehnic. Facem economii peste tot unde se pot face economii!” – a declarat Radu Moldovan.

Șomajul tehnic e  75% din salariul brut de bază. Maxim: 4.071 lei!

Reamintim că, pe anul 2020, câştigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2020 este de 5.429 lei. Astfel, indemnizația MAXIMĂ NU poate depăși 75% din această sumă, respectiv 4.071 de lei brut pe lună.

207 posturi pe cultură, în subordinea Consiliului Județean!  

Centrul Județean pentru Cultură – 101 posturi

Complexul Muzeal Județean – 79 de posturi

Biblioteca Județeană – 27 de posturi

TOTAL 207 de posturi!

În cursul zile de miercuri 1 aprilie, vom confirma exact numărul total de persoane pentru ca atunci va fi stabilit efectiv. În orice caz vorbim de peste 90% din totalul angajaților”, a transmis Bogdan Ivan, purtător de cuvânt al Consiliului Județean!

Cu evenimentele culturale suspendate, Consiliul Județean Bistrița-Năsăud a adoptat, marți, un proiect de hotărâre care prevede alocarea sumei de 3,6 milioane de lei pentru achiziția de echipamente de protecție pentru angajații din unitățile sanitare din prima linie.

3 notes
472 views
bookmark icon

2 thoughts on “Angajații “de pe cultură” (Muzeu, Centrul Județean și Biblioteca Județeană) intră în șomaj tehnic! Vor sta acasă și vor primi sume cuprinse între 1.700 – 4.000 de lei/lună!

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *