Angajații instituțiilor publice care interacționează cu cetățenii vor fi evaluați. Prefectul Stelian Dolha a gândit o metodă care ar putea deveni proiect pilot

 -  -  21319


Funcționarii publici care lucrează la ghișee și interacționează direct cu cetățenii vor fi evaluați de către cei din urmă, întrucât în instituțiile publice din Bistrița-Năsăud va fi implementată o metodă gândită de prefectul Stelian Dolha. Mai mult, soluția propusă de prefect ar putea fi transformată într-un program pilot. 

”În momentul în care am fost învestit în funcție, principala mea preocupare a fost să îmbunătățesc relația dintre cetățeni și instituții. (…) Vă spun foarte sincer, eu m-am săturat de reclamații din partea cetățenilor care ne spun că în anumite instituții lucrurile nu merg așa cum ar trebui”, a declarat Stelian Dolha, care a venit cu o idee care să le permită cetățenilor să evalueze activitatea funcționarilor de la ghișee.

Astfel, prefectul a afirmat că în primă fază, în toate instituțiile publice care lucrează cu cetățenii vor fi introduse chestionare.

Trebuie să facem ceva și am început cu o variantă intermediară pe care deja am propus-o instituțiilor deconcentrate, cu care au fost de acord și cu care intrăm imediat după ședința de Colegiu Prefectural. Este vorba despre un chestionar simplificat în care îi întrebăm pe cetățeni dacă au fost mulțumiți  sau nu de serviciile pe care le-au găsit în instituții. (…) Pe baza acestui chestionar va trebui să măsuram eficiența instituției, gradul de satisfacție al clientului în instituția respectivă. O fi mare, o fi mic, vedem”, a declarat Stelian Dolha, într-o conferință de presă.

Chestionarul va fi disponibil în instituții încă de săptămâna viitoare, Instituția Prefectului județului Bistrița-Năsăud urmând să asigure atât chestionarele, cât și urnele în care acestea vor fi depuse.

Asta însă nu este totul. În viitor, în fața ghișeelor instituțiilor publice vor fi amplasate și tablete, cu ajutorul cărora va fi măsurat gradul de satisfacție.

Angajații instituțiilor publice care interacționează cu cetățenii vor putea fi evaluați. Prefectul Stelian Dolha a gândit o metodă care ar putea deveni proiect pilot

Funcționarii publici care lucrează la ghișee și interacționează direct cu cetățenii vor fi evaluați de către cei din urmă, întrucât în instituțiile publice din Bistrița-Năsăud va fi implementată o metodă gândită de prefectul Stelian Dolha. Mai mult, soluția propusă de prefect ar putea fi transformată într-un program pilot. Despre ce este vorba?

Publicată de Ziar de Bistrita pe Vineri, 21 februarie 2020

Părerea ta contează, evaluează serviciul, trimite răspunsul. Adică, cu alte cuvinte, în momentul în care se apasă varianta respectivă, ar trebui să se deschidă un mic test cu câteva întrebări: De ce ești nesatisfăcut? De ce? La fel și la satisfăcător, și aici trebuie să existe câteva îmtrebări. Varianta există deja în hipermarketuri. Deci în mediul privat există, există și în varianta publică, numai că în țările civilizate. La noi proiectul acesta cred că ar trebui să fie primul din România în instituții deconcentrate”, a declarat prefectul.

Stelian Dolha a mai spus că tabletele vor fi puse la dispoziție de Serviciul de Telecomunicații Speciale.  ”STS o să ne pună la dispoziție între 10 și 20 de tablete, dar mai avem nevoie de un soft, cu ajutorul căruia să facem online centralizarea. (…) Softul o să fie făcut undeva după alegeri, asta mi-au spus cei de la STS, pentru că acum sunt încărcați. (…) Cu asta putem să evaluăm personalul din spatele ghișeului și o să știm de fapt cum s-a comportat cu cetățeanul în funcție de evaluarea clientului. O avem în timp real această evaluare, știm exact ce face fiecare funcționar public și atunci nu va mai trebui să le dăm tuturor calificativul foarte bine la toți. O să primească fiecare calificativul în funcție de serviciul pe care l-a efectuat, felul în care s-au comportat și au abordat fișa postului”, a mai precizat prefectul Stelian Dolha.

Stelian Dolha susține că a purtat discuții și cu ministrul Muncii, Violeta Alexandru, care i-a sugerat să amplaseze și camere video la ghișee, însă, pentru moment se va merge pe varianta unor tablete.

2 notes
444 views
bookmark icon

2 thoughts on “Angajații instituțiilor publice care interacționează cu cetățenii vor fi evaluați. Prefectul Stelian Dolha a gândit o metodă care ar putea deveni proiect pilot

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *