Consiliul Județean angajează DANSATORI! Se oferă carte de muncă și salariu atractiv. Din banii județului!

Consiliul Județean a înființat o trupă de dans folcloric, ce va completa Ansamblul “Dor Românesc (care mai are în componență soliști-vocali și instrumentiști). Trupa de dans a fost înființată anul trecut, printr-o Hotărâre de Consiliu Județean și este compusă din 6 perechi și un coregraf.

 

pascupCoregraful Adrian Pașcu este cel care conduce acest ansamblu profesionist, plătit din bani publici. Pașcu este un apropiat al PSD-ului și se implică puternic în campaniile electorale.  De asemenea, coregraful se ocupă și de formațiile  “Dor Someșan” din Rodna și de Ansamblul „Baladele Bistriței.”

 

 

 

 

 

 

 

Salarii și carte de muncă pentru dansatorii aleși pe sprânceană

 

Ansamblul “Dor Românesc” a fost înființat în 1996 de Sandu Pugna și Ștefan Cigu și va împlini 20 de ani de activitate, prilej cu care se anunță un mega-spectacol ce va reuni toate ansamblurile din județ. Garda-veche a dansatorilor de la “Balada” (pe scheletul căreia s-a înființat „Dor Românesc”) a făcut un pas în spate, dar probabil se vor implica la aniversarea a 20 de ani ce va avea loc la inaugurarea complexului Dacia.

Centrul Judeţean pentru Cultură Bistriţa-Năsăud organizează un concurs pentru ocuparea unor posturi vacante pe durată determinată, cu posibilitate de prelungire, din cadrul Direcţiei Promovare Cultural Muzicală şi Spectacol Folcloric „Dor Românesc”.

 

p1

 

 

 

 

 

 

 

 

S-au scos la concurs:

1 post de dansator (băiat) – studii medii

4 posturi de dansatori (fete) – studii medii

Condiţii generale de participare la concurs:

– cunoaşte limba română, scris şi vorbit; – are vârsta minimă reglementată de prevederile legale;
– are capacitate deplină de exerciţiu;
– are o stare de sănătate corespunzătoare postului pentru care candidează, atestată pe baza adeverinţei medicale eliberate de medicul de familie sau de unităţile sanitare abilitate;
– îndeplineşte condiţiile de studii şi după caz, de vechime sau alte condiţii specifice potrivit cerinţelor postului scos la concurs;
– nu a fost condamnat definitiv pentru săvârşirea unei infracţiuni

Condiţii specifice de participare la concurs:

r112– studii medii finalizate cu diplomă de bacalaureat;
– adeverinţă sau orice alt document care să ateste faptul că au activat într-un ansamblu folcloric;
– Bărbaţi cu vârsta minim 18 ani, maxim 25 ani;
– Fete cu vârste minim 18 ani, maxim 25 ani;
– Înălţime: bărbaţi minim 175 cm, fete minim 165 cm;
– Aspect fizic plăcut;
– Disponibilitate la efort prelungit;

 

Concursul va cuprinde 2 etape:
1. Etapa de verificare a dosarelor – eliminatorie
2. Etapa de susţinere a concursului
Pentru posturile de dansatori:
– Proba practică – execuție dans din reprtoriul național de dansuri populare la libera alegere și impus.
Se vor prezenta la următoarea etapă numai candidații declarați admiși la etapa precedentă.
– Interviu

Probele vor fi susținute în data de 24 martie 2016, ora 11.00

 

Cât costă show-urile “Dor Românesc”

 

Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud a stabilit taxele percepute de către Centrul Județean pentru Cultură pentru Ansamblul Profesionist ,,Dor Românesc” pe anul 2016. Astfel, pentru spectacole profesioniste de folclor comandate tarifele sunt 1.000 lei/60 min, 1.500 lei/90 min şi 2.000 lei/120 min.

 

 

Ansamblului Profesionist „Dor Românesc”, coordonat de maestrul Ştefan Cigu, are în componenţă Orchestra Profesionistă „Dor Românesc” şi soliştii vocali angajaţi:  Matilda Pascal Cojocăriţa, Alexandru Pugna, Florentina şi Petre Giurgi, Domnica Dologa, Mirela Petruş, Ioan Dordoi, Nicolae Cioancă, Anuţa Motofelia, Felix Gălan, Cristina Retegan, Ioachim Spân şi Veronica Bălan. Sumele încasate din spectacole se constituie venituri ale bugetului Centrului Județean pentru Cultură Bistriţa-Năsăud.

e1

 

 

 

 

 

 

 

Sub masca promovării folclorului, artiștii județului participă contra-costa la spectacolele electorale organizate de P.S.D sau P.N.L… și își aleg tabăra favorită în funcție de carnetul de partid sau în funcție de sumele puse în joc…

 

2 comments

  1. E f. bun domnul coregraf. Felicitari Pascule TSD te sustine.

  2. Nu era nevoie si de dansatori,destul ca sunt atatia solisti care mai lucreaza si in alte parti iar unii dintre ei ca sa nu zic majoritatea sunt anticultura ,promovant manele si alte genuri de muzica,numai pupulara si traditionala nu.Si inca ce coregraf,cine s-a mai gandit ca a mai ajunge si unul ca asta care este anticultura din nastre sa lucreze in cultura?frumos am ajuns…