Ani GREI de pușcărie în dosarul cu trafic de droguri în care era implicat Marius Negrea! 15 ani de închisoare e cea mai grea pedeapsă a traficanților care făceau combinații cu cartelul Sinaloa (Mexic)

 -  -  3930


Cinci romani ce faceau parte dintr-o grupare de traficanti romani de droguri care ar fi avut legaturi cu cartelul Sinaloa din Mexic au fost condamnati la ani grei de inchisoare.

Hotararea a fost pronuntata vineri, 6 noiembrie 2020, la Tribunalul Bistrita-Nasaud.

Marius Negrea a luat 15 ani de pușcărie! Decizia NU e definitivă și poate fi atacată la Curtea de Apel Cluj!

  • Negrea Marius Dorel (liderul gruparii) a primit pedeapsa rezultanta de 15 ani si 3 luni de inchisoare pentru trafic de droguri de mare risc si constituirea unui grup infractional organizat. Instanta a mai dispus confiscarea de la acesta a sumei de 276.000 euro.
  • Pop Ilie Sorin si Zsigmond Francisc au primit, fiecare, 9 ani de inchisoare.
  • Cociobea Alexandru a primit pedeapsa rezultanta de 8 ani si 8 luni de inchisoare pentru complicitate la trafic de droguri de mare risc si constituirea unui grup infractional organizat.
  • Costea Costel a fost condamnat la 4 ani, pedeapsa care se va executa tot in regim de detentie. Totalul condamnarilor este de aproape 46 de ani de inchisoare

Gruparea din care faceau parte romanii ar fi avut legatura cu Cartelul Sinaloa, din Mexic, condus in perioada sa de glorie de “El Chapo” Joaquim Guzman, unul dintre cele mai violente si mai puternice din lume. Romanii erau soferi pe autocamioane si au devenit carausi de cocaina si alte droguri, intre Olanda si Marea Britanie.

Procurorii DIICOT au precizat ca, in luna decembrie 2016, Negrea a constituit impreuna cu inculpatii Zsigmond Francisc si S. C. G. (cercetat de autoritatile germane), la initiativa sa, un grup infractional organizat, ce a actionat de pe teritoriul Romaniei dar si din strainatate, in cadrul caruia fiecare trebuia sa desfasoare activitati specifice pentru preluarea drogurilor, realizarea transporturilor de droguri de risc si de mare risc pana la destinatar, precum si predarea lor la destinatie, pentru a obtine importante sume de bani, cu scopul de a trafica droguri de risc (ketamina si cannabis) si de mare risc (cocaina).

Conexiuni cu cartelul lui El Chapo din Mexic!

Din cercetari, a reiesit ca inculpatul Negrea Marius Viorel, liderul gruparii, a avut legaturi cu furnizori de cocaina din America de Sud si cu clienti din Marea Britanie.Pentru transportul drogurilor era preferata ruta Olanda-Marea Britanie, fiind folositi conducatori de autotrenuri cetateni romani, angajati la diverse companii de transport. Pana la data actiunii, au fost capturate peste 200 de kg. de canabis, 50 de kg. de ketamina si 55 de kg. de cocaina de catre autoritatile din Spania, Franta si Marea Britanie.

Hotararea poate fi contestata la Curtea de Apel Cluj-Napoca.

Interceptarile SRI, excluse de instanta!


Conform jurnaliștilor de la ziare. com, instanta a exclus de la dosar toate interceptarile realizate cu sprijinul SRI. “Constata nulitatea absoluta a punerii in executare a mandatelor de supraveghere tehnica aferente autorizatiilor emise de Inalta Curte de Casatie si Justitie in dosarul nr.437 D/P/2016 al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie-Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism-Structura Centrala-Sectia de Combatere a Traficului de Droguri, respectiv: nr.006026/22.12.20

Citește toată știrea AICI

Click AICI să vedeți decizia instanței

0 notes
3055 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *