ANI l-a reclamat la Parchet pe primarul comunei Negrilești pentru conflict de interese. Și-ar fi angajat ginerele la Primărie

 -  -  1007

Parchetul de pe lângă Judecătoria Beclean a fost sesizat de către Agenția Națională de Integritate (ANI) cu privire la faptul că primarul comunei Negrilești, Dumitru Costin, s-ar fi aflat în conflict de interse de natură penală.

”Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Beclean, cu privire la posibila încălcare de către COSTIN DUMITRU, primar al comunei Negrilești, județul Bistrița-Năsăud, a dispozițiilor art. 301 din Codul Penal”, se arată într-un comunicat al ANI.

Aceeași sursă arată că la data de 24 iulie 2017, în perioada exercitării mandatului de primar, Dumitru Costin ar fi semnat anunțul privind organizarea concursului pentru ocuparea unei funcții contractuale de execuție, în cadrul aparatului de specialitate al primarului comunei Negrilești, și adresa prin care Primăria a transmis Agenției Naționale a Funcționarilor Publici anunțul privind organizarea acestui concurs.

Totodată, la data de 29 august 2017, primarul ar fi emis dispoziția privind încadrarea ginerelui său (afin de gradul I) într-o funcție contractuală de execuție, în cadrul aparatului de specialitate al primarului comunei Negrilești. 

Având în vedere cele de mai sus, rezultă indicii privind săvârșirea infracțiunii de „conflict de interese penal”, respectiv „folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane”, prevăzute de art. 301, alin. (1) din Codul penal”, mai arată ANI.

În aceste condiții, în cazul alesului local din Negrilești, ANI a sesizat organele de urmărire penală.

Reamintim că, în urma alegerilor locale din 27 septembrie 2020, Dumitru Costin (PSD) a fost reales în funcția de primar al comunei Negrileşti, fiind la al doilea mandat.

0 notes
132 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *