ANL-uri pentru medici, la faza de hârtii! NU uitați că în ultimii 10 ani, la Bistrița NU s-a finalizat niciun bloc A.N.L! Consiliul Județean pune terenul la dispoziție și face documentațiile preliminare ale acestui proiect folosit periodic drept propagandă!

Consiliul Județean a finalizat o parte a documentației necesare pentru realizarea a două blocuri A.N.L pentru medicii rezidenți. Terenul luat în calcul se află pe strada Prundului, în prelungirea străzii Abatorului, unde a funcționat în trecut ferma de porci a Spitalului Județean.

strada-1

str-2

 

 

 

 

 

 

2 MILIOANE de euro, bani de la Guvernul României! Consiliul Județean pune la dispoziție terenul și utilitățile! În rest, e propagandă de vreo 2 ani!

Agenția Națională a Locuinței poate finanța această investiție cu care oficialii județului au ieșit în față în ultimii ani. În ședința ordinară de astăzi, se va vota studiul de pre-fezabilitate al acestui proiect, o etapă incipintă a investiției.
Terenul pe care se vor construi locuințele ANL are o suprafață de 3.300 mp și este situat pe malul râului Bistrița.

Ce poate face Consiliului Județean? Poate pune la dispoziție terenul și utilități!

Amenajarea terenului este estimată la 50.000 de lei, iar asigurarea utilităților tot la 50.000 de lei. Aceste valori sunt orientative și vor fi stabilite cu exactitate doar la finalizarea proiectului tehnic. În medie, Consiliul Județean va suporta cheltuieli de aproximativ 127.000 de lei.

ETAPA 1

– construire corp 1 – 24 de apartamente (15 cu două camere și 9 cu o singră cameră)
– amenajare drumuri
– amenajare parcări
– amenajare spațiu de joacă

ETAPA 2
– construire corp 2, cu 24 de apartamente (15 cu 2camere și 9 cu o cameră).

 

Dacă va fi aprobată această investiție, Guvernul României, prin programul ANL va suporta construcția acestui ansamblu cu o valoarea TOTALĂ a investiției 9.967.034 lei (peste 2 milioane de euro).

ANL-uri pentru medici este un proiect trâmbițat în ultimii ani de administrația județeană, la fiecare pas realizat pentru această investiție. Programul ANL se desfășoară din bani guvernamental, iar autoritățile locale sau județene contribuie cu amenajarea terenului și cu rețelele de utilități.

La Bistrița, în ultimii 10 ani NU s-a dat în folosință nicio locuință pentru tineri, deoarece programul a fost blocat din cauza constructorului care a intrat în faliment!Caricatură

Ziar de Bistrita