Ansamblul de bugetari de la “Dor Românesc” i-a cerut lui Radu Moldovan 30.000 de euro pentru un autovehicul! Au spus că NU au cu ce să CARE boxele, la spectacole!

 -  -  3409


Consiliul Județean va dezbate astăzi un proiect de rectificare bugetară, în urma căruia se vor muta anumite sume de pe un buget pe altul. Într-o adresă transmisă instituției, reprezentanții Ansamblului Dor Românesc au solicitat 30.000 de euro pentru achiziționarea unei autoutilitare cu care să transporte boxele și instrumentele.

Au economisit 45.000 de euro din banii de cortină, dar vor să-i cheltuie pe o mașină, o excursie și un ecran!

Centrul Județean pentru Cultură a solicitat achiziționarea unui sistem de cortine de ultimă generație, investiție supra-estimată la 100.000 de euro, dar surpriză: la licitație, valoarea a scăzut la jumătate și astfel s-au realizat economii de peste 45.000 de euro. Banii rămași sunt solicitați însă pentru alte investiții discutabile: 30.000 de euro pentru o autoutilitară, 10.000 de euro pentru o excursie în Besancon și 8.000 de euro pentru un ecran retractabil.

“Această utilitară este necesară pentru transportarea stației de amplificare, boxer, mixer, stative, necesare desfășurării activității Centrului Județean pentru Cultură, în municipiul Bistrița, în județ dar și în străinătate.

De asemenea, autoutilitara se va folosi și pentru transportarea expozițiilor de pictură, sculptură, grafică, fotografie, în diverse locații unde se vor desfășura evenimente.” – după cum se vede în expunerea de motive.

Centrul Județean pentru Cultură își cumpără un microbus de 80.000 de euro! Amu-s 2 ani și-au cumpărat un autocar de 350.000 de euro! Totul din bani publici! 

Separat de cei 30.000 de euro solicitați pentru utilitara de cărat boxe, Centrul Județean de Cultură a primit 80.000 de euro (370.000 de lei) pentru un microbus nou-nouț! De menționat că acum 2 ani, Consiliul Județean a plătit peste 1.5 MILIOANE de lei (aprox. 350.000 de euro) pentru un autocar.

Cultura județului ne costă 5.000 de euro/zi! În mediul rural, PSD-ul își face campanie de pe scenă: ăsta-i prețul bugetului enorm, plătit din bani publici!

Sumele alocate culturii județului sunt enorme și echipamentele achiziționate sunt de cea mai bună calitate. Ar fi discutabile aspecte ce țin de oportunitatea acestor investiții plătite din banii județului pentru susținerea unui Ansamblu de cântăreți și soliști bugetari !

Impactul cultural este discutabil, deoarece prin poziția pe care o are, Radu Moldovan se bucură de laude și osanale din partea soliștilor-bugetari. Cu toate că bugetul este ENORM, județul NU a avut niciun eveniment de referință și majoritatea spectacolelor se desfășoară pe aceeași rețetă, cu momente strategice în care este lăudată administrația județeană prin discursuri pompoase.

Centrul Cultural Județean are un buget enorm și cheltuie 2 milioane de euro/an din banii publici ai județului (5.000 de euro pe zi pentru evenimente, salarizare, investiții). Aceeași sumă o cheltuie și cultura municipiului!

3 bookmark
0 notes
134 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.