Ultimele noutati

Ioan Turc îl desființează pe Crețu! Îl dă-n Tribunal pentru pasarela suspendată de pe Independenței: “vom deveni Caracalul Ardealului!”

Președintele PNL Ioan Turc a susținut o conferință de presă în care a abordat mai multe subiecte legate de administrația locală.
Turc susține că PNL va ataca în contencios administrativ HCL nr.71/2017 privind aprobarea Studiului de Fezabilitate privind amenajarea unei pasarele suspendate pe Bulevardul Independenței.

 

Turc: “Vom ajunge un subiect de râs. Vom deveni Caracalul Ardealului! Nici măcar la Beclean NU este pasarelă!”

În opinia lui Ioan Turc, pasarela de FIER este total inoportună, deoarece :

– agresează , mutilează peisajul urban în arealul vizat
– regulamentul HCL 136/2013 NU prevede construcția unui podeț de fier
 HCL nr 54/2017 privind strategia municipiului la pagina 54 se specifică realizarea unui pasaj, NU a unei pasarele
– justificarea legată de valorile de trafic NU rezistă.
– din punct de vedere tehnic, pasarela creează probleme
– exploatarea s-ar putea să coste (mentenanța pentru lifturile existente)
– inițiatorii ne spun că acest obiectiv se numește pasaj, o ghidușie lingvistică. Practic, Ovidiu Crețu confundă în mod voit termenul pasaj cu cel de pasarela.

“Din punct de vedere tehnic, creează mai mult probleme decât rezolvă probleme. Ar urma să fie un factor de disconfort și un factor de risc pentru bătrâni și petru copii. Exploatarea acestei pasarele ar urma să coste. Inițiatorul NU ne spune câți bani v costa de exemplu mentenanța pentru lifturi. Noi mai avem o experiență cu pârtia de schi, unde o anumită societate și-a umplut buzunarele din banul public cu cca. 100.000 de lei pe lună! Să ne spuă inițiatorul cât costă întreținerea unei astfel de bazaconii!” a declarat Ioan Turc!

 

passarela1

aa11

 

 

 

 

 

INDICATORII TEHNICO – ECONOMICI:

1. Valoarea totală a investitiei:
cu T.V.A.: 2. 118. 309, 65 LEI
din care C+M: 1. 603. 941,50 LEI
2. CAPACITATI:
Lungime pasaj 65,00 m
Latime pasaj 1,50 m
Inaltime libera 4,875 m
3. DURATA DE REALIZARE A LUCRĂRII: 9 luni.

Președintele PNL susține că nicio municpalitate NU a încercat să rezolve problemele de trafic prin pasarelele de fier, mai ales că Bistrița este un oraș medieval. Astfel de soluții NU s-au văzut nici la Brașov, nici la Sighișoara, nici la Timișoara nici măcar la Beclean, unde orașul este traversat de Drumul Național 17 și sunt mari probleme de trafic.

Turc a adus și un argument “european” și susține că acest proiect NU este în concordanță cu Convenția Europeană a Peisajelor (adoptată la Florența în 2002, unde peisajul este o parte importantă a calității vieții în arealele urbane și rurale.

 

 

pas2

pasarela-0

 

 

 

 

 

 

 

Studiul de fezabilitate al pasarelei de pe Independenței a fost aprobat de consilierii PSD, urmează proiectul tehnic, autorizarea și execuția acestui proiect controversat de o parte a opiniei publice!

Citiți și:

 

a0-Copy2

Oamenii lui Crețu au votat pasarela de 2.1 milioane de lei, de pe Independenței! Urmează proiectarea, autorizarea și execuția! NU au ținut cont de alte opinii
Comentarii

  • Balan Marius - contribuabil

    Nu numai ca este bine venita pozitia d-lui presedinte TURC. Personal si impreuna cu cativa cetateni ne-am exprimat pozitia chiar in sedinta de CL cand s-a votat aceasta ineptie marca O. Cretu. Am explicat cu lux de amanunte inutilitatea construirii aceste HIDOSENII de fier. Astfel Bistrita va semana tare mult cu gara din APAHIDA sau DEJ- TRIAJ. Oameni buni ; niste tovarasi fara simt, gust si dragoste de frumos ne strica pur si simplu orasul. Daca facem o analiza la sange putem lesne afla si vedea ca aproape toate lucrarile publice au fost facute de mantuiala.

  • Ștefan Horea.

    Opoziția domnului Turc este foarte bine venită (anterior executării lucrării și cheltuirii banilor ) cu argumente solide și bine motivate. Adaug renumitul pod din Zăvoaie ,aducerea pietrei pentru pavarea unor părți din oraș din Argentina, lucru aflat de la un vecin cu acces la informații din primărie, atâta timp cât munții noștri sunt plini de granit ieftin și aproape. Repet se fac investiții haotice și prost executate / bani aruncați / cu care s-ar putea efectua lucrări utile cetățenilor. Zeci de afișiere goale, bănci pe care nu stă nimeni, coșuri de gunoi din tablă de fier subțire veșnic răsturnate și multe altele…

Caricatură

Ziar de Bistrita