Anul acesta începe reabilitarea tronsonului de la Bistrița la Budacu de Jos. Pe acest drum există patru porțiuni grav afectate de ploile din această vară

 -  -  1399


 

 

Drumul care leagă municipiul Bistrița de localitatea Budacu de Jos va intra în reabilitare în acest an, dă asigurări președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, care a precizat că finanțarea pentru realizarea lucrărilor este asigurată, fiind organizată deja și licitația pentru desemnarea constructorului care va executa lucrările.

”Procedura de achiziție publică pentru modernizarea tronsonului de drum de pe Dealul Budacului, de la limita cadastrală a municipiului Bistrița, de unde este drum județean, până jos, la Primăria Budacu de Jos, e încheiată. Finanțarea o avem asigurată, licitația a fost câștigată de către un constructor. În momentul de față se lucrează la proiectare. Mi s-a spus că maxim până în 20 septembrie va fi gata proiectul. Se vor lua avizele necesare și se va începe efectiv lucrul”, a declarat președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, într-o emisiune a postului local de televiziune AS-TV.

Pe acest tronson de drum, de circa 3 km, există patru porțiuni care au fost decopertate, fiind grav afectate în urma ploilor din această vară.

În plus, o porțiune din acest drum a luat-o efectiv la vale, în zona Dealul Budacului. Alunecările de teren în această zonă sunt frecvente, iar intervențiile sunt absolut necesare. De asemenea, probleme nu sunt doar în zona Dealul Budacului, ci pe întreg tronsonul de la Bistrița la Budacu de Jos, existând porțiuni în care au apărut fisuri în carosabil.

Președintele CJ B-N a mai adăugat că va fi o lucrare de amploare pentru că trebuie făcute intervenții în vederea stabilizării terenului în primul rând.

Despre lucrările de pe DJ 173C, drumul în lungime totală de 19,860 km, care leagă localitățile Bistrița – Budacu de Jos  – Buduș, Ziar de Bistrița a mai scris:

E mult de tot să dai 1.5 milioane de euro pe 3 kilometri de drum care-i ASFALTAT deja! În 7 ani NU a făcut niciun fel de lucrări de întreținere, iar acum Radu Moldovan re-modernizează 3 kilometri din drumul Bistrița – Budacu de Jos cu 500.000 de euro/kilometru (valori estimate)!

FOTO: Facebook – Daniel Coman 

0 notes
524 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *