Anul acesta se vor reabilita complet tronsoanele Salva – Telciu (DN 17C) și Feldru – Rodna (DN 17D). Când încep lucrările?

 -  - 


Lucrările de modernizare a DN 17D și DN 17C, drumuri naționale care traversează județul Bistrița-Năsăud, vor continua și în acest an, iar contractele sunt deja pregătite, autoritățile așteaptă doar ca temperaturile să fie pozitive și pe timpul nopții pentru a putea fi deschise șantierele.

În acest an, șoferii care vor circula pe cele două drumuri naționale trebuie să știe că se va circula cu dificultate din cauza lucrărilor, care se vor executa pe trei tronsoane: Nepos – Feldru, Feldru – Rodna și Salva – Telciu.

Șeful Secției Bistrița a Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Cluj, ing. Alexandru Slavita, a declarat pentru Ziar de Bistrița că ”am avut o discuție chiar astăzi cu ARL (n.r. – asocierea dintre companiile ARL și Strabag, care a câștigat licitația organizată de către Direcția Regională de Drumuri și Poduri Cluj pentru modernizarea tronsonului de la Năsăud la Feldru), ei deja se pregătesc și cred că o primească ordin de începere a lucrărilor cel mai probabil din data de 19 martie. ARL va continua lucrările de la Nepos la Feldru, pentru că pe tronsonul Năsăud – Feldru lucrările au fost începute anul trecut, iar din cauza vremii nefavorabile la Nepos au fost oprite. Acum vor fi reluate de la Nepos la Feldru”.

De asemenea, procedurile de achiziție publică s-au încheiat și pentru tronsonul de la Feldru la Rodna și cel de la Salva la Telciu.

Alexandru Slavita a mai completat că pe DN 17 C, tronsonul de la Salva până la ieșire din localitatea Telciu, lucrările vor fi executate de compania Diferit din Cluj-Napoca și se estimează că până la începutul lunii aprilie și acest șantier va fi deschis.

În ceea ce privește tronsonul de la Feldru spre Rodna, lucrările vor fi executate de compania Dimex, care a câștigat în instanță un proces deschis după ce a fost depusă o contestație în urma licitației. Șeful SDN Bistrița spune că în cazul acestui tronson, compania Dimex va începe lucrările în luna aprilie.

În cazul tronsoanelor Feldru – Rodna și Salva – Telciu se va merge pe tehnologia de reciclare, dar cu adaos de material și se va acoperi totul cu un strat gros de uzură de 6 cm” a mai adăugat Alexandru Slavita.

Așadar, toate cele trei șantiere de pe DN 17C și DN 17D vor fi deschise cel târziu în luna aprilie și se estimează că până la finele acestui an vor fi încheiate, cele trei tronsoane urmând să fie modernizate complet.

În privința costurilor privind reabilitarea acestor drumuri, banii au fost alocați de Ministerul Transporturilor.

0 notes
0 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.