Anul trecut, parcul auto al județului Bistrița-Năsăud a crescut cu mai bine de 8.200 de vehicule

 -  - 


Parcul auto al județului Bistrița-Năsăud crește de la an la an. Numai în 2021, în județ s-a înregistrat o creștere de circa 8.200 de vehicule, potrivit raportului de activitate al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Bistrița-Năsăud.

La nivelul judeţului, la data de 1 ianuarie 2021 erau înmatriculate un număr de 127.745 de vehicule, iar la 31 decembrie 2021 figurau înmatriculate 136.022 de vehicule, reprezentând o creştere a parcului auto cu
8.277 de vehicule. Creșterea a fost similară cu cea din anul anterior, când numărul de vehicule a fost de 8.026”,
se arată în raport.

Analizând structura parcului auto, pe categorii de vehicule înmatriculate la nivelul judeţului, aceasta se prezintă astfel:

Pe parcursul anului 2021 au fost emise un număr de 24.434 de certificate de înmatriculare (+3.638 față de aceeași perioadă a anului anterior), 10.901 de autorizaţii provizorii (+1.218) și au fost radiate din circulaţie 4.308 de vehicule (+1.069).

O provocare importantă a compartimentului a constituit-o deschiderea sediului local de la Năsăud, în zilele de marţi și joi.

”Este un pas important pentru descentralizarea serviciilor adresate cetățenilor, dar modalitatea în care se desfășoară această activitate, prin detașarea unui lucrător de la sediul central care să preia dosarele și să le aducă la Bistrița unde să fie implementate, după care să ducă înapoi la Năsăud documentele și plăcuțele cu numerele de înmatriculare pentru a fi eliberate cetățenilor în următoarea zi lucrătoare, nu este deloc eficientă. Situația ideală ar fi ca și la sediul local Năsăud să existe dotarea tehnică necesară pentru procesare, astfel încât dosarele de înmatriculare să fie implementate direct acolo, fără sa mai fie
nevoie să fie aduse la sediul central din Bistrița”
, se mai arată în document.

0 notes
0 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.