Anunțul ministrului Educației cu privire la concursul pentru ocuparea posturilor de directori de școli

 -  -  1051


Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că pe data de 14 septembrie vor începe concursurile pentru ocuparea posturilor de directori de unităţi de învăţământ, acesta urmând să se desfășoare în mai multe etape.

Într-o conferință de presă, Sorin Cîmpeanu a precizat că metodologia de concurs a fost avizată. Potrivit acesteia, concursul va debuta la data de 14 septembrie și se va derula pe parcursul primului semestru din anul şcolar 2021-2022.

”În data de 15 octombrie va fi organizată proba scrisă. Pe parcursul lunilor noiembrie, decembrie vom avea probele de interviu la nivelul fiecărei şcoli. În perioada 20 – 22 decembrie vor fi emise deciziile de numire, începând cu data de 10 ianuarie, când începe semestrul al doilea al anului şcolar 2021 – 2022. Au fost o serie de argumente pro şi contra pe baza cărora Ministerul Educaţiei a înţeles că, punând în balanţă aceste argumente pro şi contra, este mai bine să demarăm concursurile în data de 14 septembrie decât în data de 27 iulie proba scrisă aşa cum a fost anunţat anterior. Printre elementele care susţineau data de 27 iulie se regăsea nevoia de numire a directorilor interimari ale căror contracte expiră. Vom vedea în ce măsură se va regla aspectul numirii interimarilor. Deocamdată, legea este foarte clară în această privinţă”, a declarat ministrul.

Potrivit acestuia, concursul va privilegia exclusiv criteriile de competenţă.

Important este să avem, în anul şcolar viitor, directori în fiecare şcoală numiţi pe criterii de competenţă. Concursul va privilegia exclusiv criteriile de competenţă. După asta, la partea de numire sigur că vom avea în vedere toate considerentele de ordin legal“, a mai adăugat ministrul.

0 notes
176 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *