Anunțul ministrului Educației despre modalitatea de desfășurare a examenelor naționale

 -  -  1005


Ministrul Educaței și Cercetării, Monica Anisie, a anunțat că elevii vor trebui să poarte măști atunci când vor susține probele scrise ale examenelor naționale – Bacalaureat și Evaluare Națională, urmând ca într-o sală să fie cel mult 10 elevi. În ceea ce privește desfășurarea probelor orale din cadrul examenului de Bacalaureat, ministrul a spus că se iau în calcul și alte forme sub care se vor da aceste probe.

”Probele examenelor naționale se vor desfășura cu măsuri de siguranță și Ministerul Educației împreună cu Ministerul Sănătății a realizat un ordin comun în care sunt prevăzute măsurile de siguranță. Ca măsură de siguranță vor fi cel mult 10 elevi într-o sală de curs, o sală care în prealabil va fi dezinfectată. Elevii vor parcurge un circuit pe care să îl respecte până la intrarea în sală și vor purta măști. Pentru probele orale luăm în calcul și alte forme sub care putem da aceste probe de competențe. Tocmai din acest motiv am și încercat să schimbăm calendarul”, a declarat ministrul Monica Anisie, într-un interviu acordat postului Digi24.

Referitor la examenul de Bacalaureat, ministrul a mai precizat că deocamdată se discută doar despre sesiunea iunie-iulie și nu și despre cea din perioada august-septembrie.

”În cadrul Ministerului Educației se lucrează la calendarele pentru desfășurarea examenelor. Deocamdată vorbim de prima sesiune de Baclaureat, cea din data de 22 iunie, când vom începe cu probele scrise. Probele de competențe vor fi date după cele scrise”, a completat oficialul Ministerul Educației și Cercetării.

Monica Anisie a mai adăugat că, în opinia sa, elevii trebuie să privească cu încredere aceste examene.

”Îi asigur pe elevi că trebuie să privească cu încredere la aceste examene pentru că ele reprezintă momentul în care finalizează un ciclu de învățământ. Noi am pus la dispoziția elevilor teste de antrenament, de pregătire. Am luat măsura ca programa de examen să se oprească la conținuturile învățate în semestrul întâi și, în același timp, am organizat cursuri de pregătire la TeleȘcoala, în parteneriat cu Televiziunea Română”, a mai spus ministrul.

0 notes
130 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *