Apelul asistentei din Năsăud nu a rămas fără ecou. Reprezentanții autorităților locale, în vizită la spital

 -  -  1584


După ce o asistentă din cadrul Spitalului Orășenesc ”Dr. George Trifon” din Năsăud a lansat un apel la autorități, solicitându-le să analizeze încă o dată posibilitatea de a transforma unitatea medicală într-una în care ar urma să fie tratați pacienții cu COVID-19, reprezentanții autorităților locale s-au mobilizat și au decis să meargă la Năsăud.

Primii care au ajuns la spitalul din Năsăud au fost președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, și primarul orașului Năsăud, Mircea Romocea. Potrivit asistentei Ionela Bolog, președintele CJ Bistrița-Năsăud a oferit câteva explicații personalului medical. Iată ce a anunțat asistenta Ionela Bolog după vizita celor doi reprezentanți ai autorităților locale.

Provocarea a fost acceptată, domnul Emil Radu Moldovan a acceptat provocarea și a venit personal, insoțit de domul primar Mircea Romocea, deși timpul îi presează. Le multumesc pentru asta in numele tuturor.
Am înteles următoarele: Spitalul Bistrița e dotat și pregătit, dar ordinul ministerului e altul, au primit ordin fără să fie consultați, fără să poată prezenta situația reală a spitalelor propuse de minister, pentru prima linie. Va face tot ce e posibil și chiar imposibil, riscându-si liberatea, să se facă înțeles. De asta ne poate asigura! Sperăm să se facă auzit!
”, a mai scris Ionela Bolog.

Asistenta din cadrul spitalului din Năsăud a lansat aceeași provocare, de a vizita unitatea medicală, și prefectului Stelian Dolha. Și acesta a anunțat că în cursul acestei zile, împreună cu specialiști din cadrul Direcției de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud, va ajunge la unitatea medicală pentru a face o evaluare a situației și a dotărilor din această unitate medicală, toate constatările urmând să fie transmise Ministerului Sănătății.


0 notes
709 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *