Pomohaci, primit cu aplauze la Zilele Comunei Sânpetru! Unii spectatori s-au suit pe scenă și i-au sărutat mâna, ca unui preot! Cercetat pentru “racolare de minori in scopuri sexuale”,Cristian Pomohaci riscă EXCLUDEREA definitivă din cler!

Cristian Pomohaci a fost primit cu aplauze în comuna Sînpetru de Câmpie, județul Mureș, unde a susținut un concert. Onorariul artistului a fost plătit din bugetul local al comunei.

 

pomohaci 9

pomohaci 6

 

 

 

 

 

pomohaci 8

pomohaci 3

 

 

 

 

 

 

Pomohaci A fost escortat de jandarmi până la scenă, unde a susținut concertul. A primit flori și unii spectatori i-au sărutat mâna, ca unui preot. Pentru dedicații, Cristian Pomohaci a primit bani de la primar și de la viceprimar, iar la plecare autoritățile i-au acordat o diplomă de aleasă cinstire.

Cristian Pomohaci a fost chemat la Zilele Bistriței, dar primarul Crețu a cerut să i se rezilieze contractul!

 

cretu-cosma1“Eu cred că civilizat este să păstrăm o anumită reținere, dar pentru orice eventualitate am cerut Centrului de Cultură să NU semneze contractul cu Cristian Pomohaci, având în vedere sitația în care este . Îmi exprim totala surprindere, șocul chiar pe care l-am avut când am citit, cu părere de rău că un interpret de muzică populară, preot este în asemenea situație. Sper ca adevărul să NU fie cel de care am auzit, aș vrea să fie totuși o greșeală… sau cum se spune să fie o făcătură, dar pentru orice eventualitate am luat această decizie.” a declarat Ovidiu Crețu la o conferință de presă.

 

 

 

Cristian Pomohaci riscă să fie CATERISIT!

Cântărețul este acuzat de corupere de minori și are un dosar deschis de procurorii din Mureș. În paralel, Biserica Ortodoxă urmează să se pronunțe privind excluderea sa din cler. Pedeapsa cea mai grava pe care o poate primi clericul este caterisirea!

Prin caterisire se înțelege interzicerea dreptului de a invata, sfinti si pastori

POPMOHACI11

ps-irineu-pop-bistriteanul-si-andrei-andreicut

 

 

 

 

 

 

 

 

Cristian Pomohaci poate fi caterisit la propunerea arhiereului, de către Consiliul eparhial. Potrivit Statutului pentru organizarea si functionarea Bisericii Ortodoxe Romane, membrii Consistoriului eparhial sunt preoți, cu cel puțin gradul II, doctori, absolvenți de masterat sau licențiați în teologie, cu cunoștiințe canonice și juridice.Sfântul Sinod poate admite sau respinge, în principiu, recursurile pentru cazurile de caterisire, pronunțate de un Consistoriu eparhial.

Cântărețul de muzică populară Cristian Pomohaci a fost înregistrat-audio când făcea avansuri sexuale unui tânăr. Discuția a avut loc în mașina lui Pomohaci. Înregistrarea-audio a ajuns la Ziar de Cluj, primii care au făcut dezvăluirea. Știrea a fost preluată de PRO TV și ulterior de toată mass-media națională și locală. Figură controversată, Pomohaci a avut mai multe mustrări din partea Arhiepiscopului Irineu Bistrițeanul, sub jurisdicția căruia se află parohul din Moșuni (localitate în județul Mureș).

Ancheta jurnalistică, pe larg o puteți citi AICI

Citiți și:

 

pom2VIDEO: Cristian Pomohaci chemat la audieri de urgență, la Arhiepiscopie! A venit îmbrăcat în preot și a fost primit cu osanale și aplauze de fanaticii săi!
Caricatură

Ziar de Bistrita