Social

Aproape 11.000 de doze de vaccin antigripal au sosit în județul Bistrița-Năsăud

 -  - 


Prima tranșă de vaccin antigripal, care constă în aproape 11.000 de doze, a sosit în județul Bistrița-Năsăud, potrivit directorului Direcției de Sănătate Publică (DSP), dr. Anca Andrițoiu. 

Prima tranșă de vaccin a sosit în județul Bistrița-Năsăud la data de 21 septembrie. Vorbim despre 10.909 doze de vaccin și deja am făcut repartițiile către medicii de familie, în funcție de solicitări. Dozele sunt în curs de distribuire către medicii de familie. Noi am solicitat în jur 18.000 de doze de vaccin. Spre deosebire de anii trecuți, când primeam tranșe de câte 2.000 – 3.000 de doze, acum am primit 10.000 în prima tranșă. E pentru prima dată când primim vaccinul așa devreme și în cantitate așa de mare. (…) Dacă o să folosim toate aceste doze, atunci este probabil să mai primim o tranșă, dar deocamdată să vedem ce solicitare de vaccinare va fi. Oamenii pot merge să se vaccineze. Acum e de făcut vaccinul, înainte să înceapă cu adevărat sezonul de gripă”, a declarat dr. Anca Andrițoiu. 

În cadrul campaniei gratuite de vaccinare antigripală vor fi imunizate, cu prioritate, persoanele cu vârsta peste 65 de ani, bolnavii cu afecțiuni cronice, copiii şi bătrânii din centrele de ocrotire, personalul medical și personalul medical din instituțiile de ocrotire pentru copii și bătrâni, precum şi gravidele.

La nivel național, Ministerul Sănătății a anunțat că, pentru sezonul 2022-2023, a achiziționat 1,5 milioane de doze de vaccin gripal.

Ministerul Sănătăţii a achiziţionat 1,5 milioane doze de vaccin antigripal

169 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.