Aproape 150 de sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor anti-COVID-19

 -  -  956


Poliţiştii din Bistrița-Năsăud, alături de reprezentanţii celorlalte autorităţi cu atribuţii de control, au aplicat, în intervalul 7 – 9 mai, aproape 150 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 26.000 de lei, în cadrul acţiunilor de verificare a modului în care sunt respectate măsurile pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

”Au fost organizate 34 de acţiuni punctuale în sistem integrat, fiind desfășurate activități de verificare în zone aglomerate, gări, autogări, zonele pietonale, centre comerciale și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă. Totodată, au fost verificate peste 3.800 de persoane, aflate în izolare, carantină sau depistate în zonele unde au fost desfășurate controale, 150 de operatori economici și 90 de mijloace de transport persoane”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud.

În urma neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 148 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 26.000 de lei, conform prevederilor Legii 55/2020. Potrivit polițiștilor, 10 sancțiuni, în cuantum de 9.000 de lei, au fost aplicate persoanelor care nu au respectat măsura carantinei la domiciliu.

Odată cu intrarea în vigoare a măsurilor de prevenire a răspândirii coronavirusului, forțele de ordine din Bistriţa-Năsăud verifică modul de respectare a interdicției de circulație a persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în intervalul orar 22:00—05:00 și a celorlalte norme de circulație în interiorul fiecărei localități în funcție de incidența cazurilor.

În continuare, polițiștii, împreună cu celelalte structuri ale M.A.I. și instituții cu atribuții de control, vor acționa, atât în uniformă, cât și în civil, pentru verificarea respectării prevederilor Legii 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

Pentru a limita răspândirea infecțiilor și pentru evita îmbolnăvirile, oamenii legii recomandă tuturor cetățenilor să respecte măsurile de igienă colectivă și individuală, cele de protecție individuală, dar și să evite aglomerațiile și întâlnirile cu prietenii.

De asemenea, polițiștii reamintesc că organizarea de evenimentele private (nunți, botezuri, mese festive etc.) este interzisă, iar în situația în care forțele de ordine constată că aceste interdicții sunt încălcate, vor interveni cu fermitate și vor aplica sancțiuni contravenționale.

”Scopul acțiunilor desfășurate nu este aplicarea de sancţiuni, ci acela de a-i determina pe toți cetățenii să conștientizeze necesitatea respectării tuturor normelor sanitare pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu COVID-19”, completează IPJ Bistrița-Năsăud.

0 notes
81 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *