Eveniment

Aproape 200 de sancțiuni, aplicate de polițiști în weekend

 -  - 


În perioada 4 – 6 noiembrie, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud au continuat acțiunile pentru creşterea siguranţei celor care circulă pe drumurile publice, scopul acestora fiind de a preveni producerea unor accidente rutiere, dar și de a îi determina pe participanții la trafic să nu se abată de la respectarea regulilor rutiere. 

Astfel, în cadrul acțiunilor punctuale desfășurate în trafic, oamenii legii au oprit pentru control aproape 320 de autovehicule și au legitimat aproape 450 de persoane.

O atenție deosebită a fost acordată și depistării celor care conduc sub influența alcoolului sau a unor substanțe psihoactive. În acest sens, în trafic au fost efectuate aproape 90 de testări cu aparatele etilotest și drugtest și au fost efectuate verificări în incinta unor localuri publice de pe raza municipiului Bistrița și de pe Valea Bârgăului.

Pentru protejarea fondului forestier, polițiștii Serviciului de Ordine Publică, au efectuat controale în trafic, fiind verificate mai multe transporturi de material lemnos.

Pentru neregulile constatate, au fost aplicate aproape 200 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de aproximativ 101.600 de lei, atât la regimul rutier, cât și pentru încălcarea altor acte normative.

Prin astfel de acțiuni, oamenii legii urmăresc descurajarea săvârșirii de fapte contravenționale sau penale și creșterea gradului de siguranță publică și a traficului rutier.

47 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.