Aproape 250 de studenți încep cursurile la Extensia Bistrița a Universității Babeș – Bolyai! Cât costă un loc în cămin?

 -  -  1252Mulți dintre absolvenții de liceu din Bistrița-Năsăud, care și-au propus să urmeze cursurile unei facultăți au ales să studieze acasă, fără a mai bate drumul până la Cluj-Napoca, Târgu Mureș sau alte orașe cu universități de prestigiu.

Prin intermediul Extensiei Bistrița a Universității Babeș-Bolyai, aceștia au avut șansa să se înscrie la una dintre variantele care le-au fost puse la dispoziție pentru învățământul universitar. Aproape 250 de boboci vor începe luna viitoare noul an universitar.

Patru facultăți oferă diverse specializări pentru cei care au ales să rămână la Bistrița. ”Este vorba despre faculțăți precum Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării cu specializarea Administrație Publică (84 de studenți atât la învățământ de zi, cât și la distanță), Geografia Turismului (53 de studenți), Business (57 de studenți) și Educaţie Fizică şi Sport (39 studenți). În plus, la Geografia Turismului avem și un master interdiscuplinar împreună cu Facultatea de Educație Fizică și Sport, dar noi îl girăm pentru că asta este regula pe mastere interdisciplinare trebuie să fie o singură facultate care să gireze și financiar și cu ștampila. La master sunt 32 de boboci” a precizat conf. univ. dr. Mircea Mureșianu – directorul Extensiei Bistrița.

Studenții vor participa la deschiderea oficială a noului an universitar în data de 2 octombrie, de la ora 10:00, în Aula Magna.

Extensia Bistrița a Universității Babeș – Bolyai oferă și locuri în cămin pentru cei care nu sunt din municipiu și nu vor să stea în chirie

120 de locuri în camere cu două sau trei paturi au fost puse la dispoziția studenților în căminul din Bistrița, până acum peste 80 dintre ele fiind ocupate. Conf. univ. dr. Mircea Mureșianu a declarat pentru Ziar de Bistrița că ”avem și un parteneriat cu cei de la Universitatea Tehnică și primim studenți si de acolo în cămin în situația în care rămân locuri libere”.

În ceea ce privește tarifele, acestea se situează între 100 și 120 de lei pe lună, în funcție de câte paturi are camera. Astfel, 100 de lei pentru locurile în camerele cu trei paturi și 120 de lei pentru locurile în camerele cu două paturi.

Căminul dispune de 30 de camere cu trei paturi şi 16 camere cu două paturi, iar tarifele nu au suferit modificări față de anul trecut.

Înființată în anul 1998, Extensia Bistrița a Universității Babeș – Bolyai din Cluj-Napoca s-a impus încă de la începuturile sale drept cea mai prestigioasă unitate de învățământ superior din județul Bistrița-Năsăud. La aceasta au contribuit de-a lungul timpului cinci facultăți, care oferă în prezent șase programe de studii (cinci la nivel licență și unul de masterat).

0 notes
377 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *