Aproape 3.500 de doze de vaccin antigripal au sosit în județul Bistrița-Năsăud

 -  -  908Primele doze de vaccin antigripal au sosit în județul Bistrița-Năsăud, a anunțat Direcția de Sănătate Publică (DSP). Este vorba despre circa 3.500 de doze, acestea urmând să fie distribuite unităților sanitare, centrelor rezidențiale sau de dializă și cabinetelor de medicină de familie.

”În această săptămână, o primă tranșă de vaccin antigripal, 3.480 doze, a sosit în Bistrița-Năsăud. Această tranșă va fi repartizată astfel: spitale, Serviciul de Ambulanță Județean Bistrița-Năsăud, centre rezidențiale, centru dializă – 1.517 doze, iar medicilor de familie un număr de 1.963 doze. Medicii de familie vor primi între 8 și 30 doze, în funcție de solicitări. Distribuția vaccinului va începe de luni, 21 septembrie”, informează DSP Bistrița-Năsăud.

Sursa citată adaugă că o nouă tranșă de vaccin antigripal este așteptată să ajungă în Bistrița-Năsăud la sfârșitul lunii septembrie, fiind vorba despre doze de vaccin ce vor fi destinate grupei de vârstă 6 luni – 3 ani. Restul dozelor de vaccin vor ajunge în județ la jumătatea lunii octombrie şi în noiembrie.

Ministerul Sănătății informează că, pentru sezonul 2020-2021, a achiziționat 3 milioane de doze de vaccin gripal, o cantitate dublă faţă de anul trecut, în vederea imunizării unui număr cât mai mare de persoane cu risc ridicat de îmbolnăvire.

În cadrul campaniei de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii vor fi imunizate, cu prioritate, persoanele cu vârstă peste 65 de ani, cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, precum şi gravide. Ca în fiecare an, campania Ministerului Sănătăţii se va derula prin cabinetele medicilor de familie şi în unităţi sanitare cu paturi.

0 notes
33 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *