Aproape 30 de amendamente la Legea bugetului de stat pe anul 2020, depuse de deputatul Ionuț Simionca

 -  -  1379


Deputatul PMP de Bistrița-Năsăud, Ionuț Simionca, a depus aproape 30 de amendamente la Legea bugetului de stat pe anul 2020, acestea vizând investiții în strânsă legătură cu dezvoltarea județului Bistrița-Năsăud. 

”Îmi doresc ca Guvernul liberal să ia în considerare nevoile comunităților locale din Bistrița-Năsăud și să le finanțeze din bugetul anului viitor. În acest sens, am depus un număr de 28 de amendamente, în valoare totală de 146,350 milioane de lei, la proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2020 – toate vizând creșterea calității vieții cetățenilor din județul nostru, pe care îi reprezint în Parlament”, a declarat Ionuț Simionca.

Potrivit deputatului, cel mai important amendament este cel care vizează finanțarea studiului de fezabilitate pentru Autostrada Nordului cu suma de 30 milioane de lei.

Ionuț Simionca a mai ținut să mulțumească primarilor din județul Bistrița-Năsăud care s-au mobilizat și care au trimis proiecte din localitățile lor, astfel că deputatul a formulat amendamente prin care a cerut Guvernului să includă aceste obiective pe lista de finanțare din bugetul pe anul 2020. 

ACTUALIZARE

După ce a depus cele 28 de amendamente, deputatul Ionuț Simionca s-a declarat dezamăgit de faptul că ”Guvernul PNL nu îi susține pe bistrițenii și ardelenii care își doresc reconstrucția României”.

”Amărăciunea mea vine din faptul că am depus, pentru Legea bugetului de stat pe anul 2020, un număr de 28 de amendamente, cu o valoare totala de 146.350,77 mii lei. Toate toate vizând creșterea calității vieții cetățenilor din județul Bistrița-Năsăud. Din păcate însă, Guvernul Orban nu le-a luat în considerare. Mai mult decât atât, am constatat că secretarul general al PNL, bistrițean ca mine, nu a propus finanțarea vreunui proiect pentru județul nostru și nici nu a luptat pentru susținerea proiectelor celorlalți parlamentari din Bistrița-Năsăud”, a spus Simionca.

În plus, deputatul precizează că nu a fost acord cu asumarea răspunderii Guvernului pe Legea bugetului de stat pe 2020. ”Cred că acest mod de a face politică, fără a ține cont de nevoile cetățeanului, nu funcționează. Aceasta lege este mult prea importantă pentru viitorul țării, motiv pentru care trebuia să fie dezbătută și adoptată într-o formă agreată de Parlament”, a mai adăugat parlamentarul.

0 notes
504 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *