Aproape 4 milioane de euro pentru reabilitarea Palatului Administrativ din Bistrița, prin PNRR

 -  - 


Palatul Administrativ din Bistrița, clădire în care își desfășoară activitatea Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud, Consiliul Județean Bistrița-Năsăud și alte instituții, va fi reabilitat prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență, valoarea investiției fiind de aproximativ 4 milioane de euro. 

Potrivit subprefectului județului Bistrița-Năsăud, Decsei Atilla, miercuri, prefectul Mica Oprea se află la București, unde va semna contractul de finanțare pentru acest proiect.

”Avem o veste bună! Se semnează contractul de finanțare pentru renovarea energetică a Palatului Administrativ, prin PNRR. Contractul de finanțare se semnează la București, în prezența domnului ministrul al Dezvoltării, Cseke Attila, și a domnului ministru al Afacerilor Interne, Lucian Bode. În următoarele 3 luni se vor desfășura achizițiile pentru proiectul tehnic, lucrări, consultanță, urmând ca, din primăvară, dacă totul decurge bine, să fie demarate lucrările propriu-zise. Acest imobil a fost construit între anii 1970 – 1972 și de atunci putem spune că au mai fost efectuate lucrări pe anumite sectoare și pe porțiuni foarte mici. Este un lucru bun pentru noi, pentru județul Bistrița-Năsăud, că am mai reușit să atragem fonduri prin PNRR”, a spus subprefectul Decsei Atilla, miercuri, în ședința din luna octombrie a Colegiului Prefectural Bistrița-Năsăud.

Proiectul de reabilitare energetică a clădirii Palatului Administrativ prevede și montarea a trei stații de încărcare a vehiculelor electrice.

De asemenea, potrivit subprefectului, vor fi schimbate instalațiile electrice și sanitare, iar reabilitarea energetică se va face printr-o izolare interioară, întrucât imobilul se află într-o zonă de protecție a monumentelor istorice.

Decsei Atilla a mai menționat că valoarea contractului este de aproximativ 4 milioane de euro, din care 3,5 milioane de euro este suma care va fi alocată prin PNRR, diferența fiind asigurată din bugetul Ministerului Afacerilor Interne.

Termenul de finalizare este de 24 de luni de la data semnării contractului de execuție a lucrărilor.

ACTUALIZARE

Proiectul care prevede renovarea energetică a Palatului Administrativ din Bistrița a fost semnat. Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației precizează că valoarea totală a proiectului este de  17.528.346,50 lei.

Vizualizări 2,747 

bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.