Aproape 4 milioane de lei pentru extinderea și modernizarea sistemului de iluminat public de pe 16 străzi din Bistrița. Care sunt acestea

Primăria Bistrița a obținut finanțare de aproape 4 milioane de lei pentru un proiect care prevede extinderea și modernizarea sistemului de iluminat public de pe 16 străzi din municipiu, a anunțat primarul Ioan Turc.

Potrivit primarului, contractul de finanțare pentru acest proiect a fost deja semnat.

”Proiectul intitulat ”Creșterea eficienței energetice în infrastructura de iluminat public în municipiul Bistrița, etapa 2.1”, cu finanțare de la Administrația Fondului de Mediu, în valoare de 3.999.931,57 lei cu TVA, a fost parafat astăzi. Se are în vedere îmbunătăţirea calităţii mediului prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, fiind utilizate corpuri de iluminat cu surse LED care să determine o eficienţă energetică ridicată şi poluare luminoasă minimă”, a explicat Ioan Turc.

Referitor la extinderea sistemului de iluminat, această componentă include 7 străzi: Compozitorilor, George Enescu, Dinu Lipatti, Tiberiu Brediceanu, Bela Bartok, Ioan Căianu și Cimitirului.

În ce privește modernizarea sistemului de iluminat, aceasta se realizează pe 9 străzi: Ion Vidu, Lempeș, Turturelelor, Iasomiei, Cireșului, Clopoțeilor, Toporașului, Vișinului și Castanului.

Proiectul are ca scop reducerea procentuală a consumului de energie cu 25%, respectiv reducerea procentuală a cantității emisiilor de CO2, prin achiziția și montarea corpurilor de iluminat LED care permit reglarea fluxului luminos prin sistemul de telegestiune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *