Aproape 40 de locuri pentru elevii cu cerințe educaționale speciale, disponibile în colegiile și liceele din județ

 -  -  1027


Ministerul Educației și Cercetării anunță că, în contextul parteneriatului cu Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții (ANDPDCA), a fost emis un ordin care reglementează acordarea locurilor distincte pentru elevii cu cerințe educaționale speciale din școlile speciale și de masă, peste numărul de locuri din unitățile respective de învățământ.

Astfel, elevii cu CES din învățământul special și de masă, care au absolvit clasa a VIII-a, au la dispoziție locuri distinct alocate.

Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Bistrița-Năsăud, la nivel județean există un număr de 39 de locuri pentru elevii cu CES. Lista locurilor disponibile poate fi consultată AICI.

Potrivit unui comunicat al Ministerul Educației și Cercetării, elevii vor depune, în perioada 30 iunie – 5 iulie, la Comisia de admitere județeană, cererile de înscriere pentru admiterea pe locurile distinct alocate.

Pe 6 iulie 2020, Comisia de admitere județeană/Comisia de admitere a municipiului București va efectua repartizarea acestor candidați pe locurile distinct alocate. Totodată, elevii cu cerințe educaționale speciale pot participa la etapa de repartizare computerizată din data de 10 iulie.

De asemenea, elevii cu CES din învățământul special și de masă, absolvenți ai claselor a VIII-a, se pot înscrie la etapa a doua de repartizare pe locurile distinct alocate, în perioada 30 iulie – 3 august 2020.

Elevii cu CES, care din anumite motive nu au avut posibilitatea să participe la examen și care totuși doresc să susțină probele în perioada 22 – 26 iunie 2020, se pot înscrie la etapa specială de Evaluare Națională, în conformitate cu prevederile legale. Înscrierea se realizează în baza certificatului de orientare școlară și profesională a elevului.

Mai multe detalii privind înscrierea pot fi obținute de la unitățile de învățământ și de la Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud.

0 notes
152 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *