Aproape 500 de absolvenți de liceu din județul Bistrița-Năsăud s-au înscris pentru a participa la cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat

Aproape 500 de absolvenți de liceu din județul Bistrița-Năsăud s-au înscris pentru a participa la sesiunea august – septembrie a examenului de Bacalaureat, aceasta urmând să înceapă la data de 16 august.

Potrivit datelor transmise de Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud, din numărul total de 481 de candidați care participă la a doua sesiune a examenului de Bacalureat, cei mai mulți provin de la Colegiul Tehnic ”Infoel” Bistrița (55), Liceul Silvic ”Transilvania” Năsăud (40) și Liceul Tehnologic ”Grigore Moisil” Bistrița (36).

În judeţ sunt organizate două centre de examen – la Colegiul Tehnic Infoel Bistriţa şi la Liceul Tehnologic „Grigore Moisil” Bistriţa. De asemenea, la nivel județean a fost organizat și un centru de evaluare – la Liceul de Muzică ”Tudor Jarda” din Bistriţa.

Prima probă scrisă din cadrul celei de-a doua sesiuni a examenului de Bacalaureat se va desfășura marţi, 16 august, când va avea loc proba la Limba şi literatura română. Miercuri, 17 august, va urma proba obligatorie a profilului, joi, 18 august, proba la alegere a profilului și specializării, iar vineri, 19 august, absolvenții de liceu vor susține proba la Limba şi literatura maternă.

În perioada 22 – 23 august va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, urmată în 24 august de evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă. Ulterior, în 25 august va avea loc etapa de evaluare a competenţelor digitale și în 26 și 29 august – evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională.

Primele rezultate se vor afişa în 31 august, iar rezultatele finale, după contestaţii, vor fi afișate în 3 septembrie.