FOTO: arhivă

Aproape 600 de sancțiuni, aplicate de polițiști în minivacanța de 1 Iunie și Rusalii

În minivacanța de 1 Iunie și Rusalii, peste 700 de polițiști din Bistrița-Năsăud s-au aflat la datorie și au acționat pe raza întregului județ. Oamenii legii au aplicat aproape 600 de sancțiuni, valoarea totală a acestora fiind de circa 200.000 de lei.

Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, principalele acţiuni desfășurate de polițiști au vizat prevenirea şi combaterea infracţiunilor cu violenţă, monitorizarea stărilor conflictuale, prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, prezenţa activă a poliţiei rutiere pe principalele drumuri, în vederea prevenirii încălcării legislaţiei rutiere şi sancţionarea cu fermitate a celor care o încalcă.

Astfel, în perioada 1-5 iunie, polițiștii din Bistrița-Năsăud au intervenit la 184 de evenimente, dintre care 168 au fost sesizate prin 112. În același interval, polițiștii au fost sesizați cu privire la săvârșirea a 74 de infracțiuni, dintre care 37 contra persoanei și 13 contra patrimoniului. În urma activităților de investigare, au fost prinse, în flagrant delict, 9 persoane bănuite de comiterea a 12 infracțiuni. Totodată, au fost depistate patru persoane urmărite la nivel național.

Poliţiştii au constatat din oficiu 18 infracţiuni şi au aplicat 590 de sancţiuni contravenţionale, în cuantum de peste 193.000 de lei, majoritatea pentru încălcări ale Ordonanței de Urgență a Guvernului 195/2002 privind circulația pe drumurile publice precum și ale Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi au reprezentat o prioritate pentru polițiștii bistrițeni, context în care s-a acționat permanent pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, principalul scop fiind diminuarea riscului rutier. În cadrul activităților de monitorizare și control, desfășurate pentru creșterea siguranței în trafic, au fost constate 14 infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice. Totodată, ca urmare a acțiunilor desfășurate în minivacanța 1-5 iunie, au fost reţinute 45 de permise de conducere, dintre care 21  pentru încălcarea regimului legal de viteză și două pentru consumul de alcool. Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au retras 21 de certificate de înmatriculare.

”În perioada minivacanței de 1 Iunie și Rusalii, în județul Bistrița-Năsăud nu au fost înregistrate incidente majore în ceea ce privește ordinea și siguranța publică a cetățenilor, măsurile luate de Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud atingându-și astfel scopul”, concluzionează IPJ Bistrița-Năsăud.

Check Also

Accident la Nimigea de Jos. Un copil a fost lovit de o mașină

Un accident rutier în care a fost implicat un copil s-a produs vineri în localitatea …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.